Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un greu din dosarul lui Govor şi Ponta, luat la întrebări de procurori / VIDEO

psd sigla

Un greu din dosarul lui Mircea Govor şi Victor Ponta a fost luat la întrebări de către procurori.

Alte detalii aici: Cum e implicat Ponta în Dosarul Govor/ REFERATUL procurorilor

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a fost audiat, marţi, timp de două ore, la DNA Oradea, în dosarul preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, care a fost arestat preventiv, în decembrie, sub acuzaţiile de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP. La ieșirea de la DNA, Adrian Ștef s-a mărginit să declare doar că a fost audiat în calitate de martor. Adrian Ștef a ajuns la sediul DNA Oradea în jurul orei 15,00, surse judiciare declarând că el este audiat ca martor în dosarul în care preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este acuzat de fapte de corupţie. Tot marți, au mai fost audiați la DNA Oradea în același dosar și fostul prim-ministru Victor Ponta, dar și secretara PSD Satu Mare, Cecilia Marinescu.

Citește și: Un jurnalist ȘOCHEAZĂ: Regele Mihai A MURIT

Adrian Ștef nu este pentru prima dată în fața procurorilor DNA în dosarul Mircea Govor, acesta fiind audiat și înainte de reținerea fostului șef al PSD Satu Mare. Săptămâna aceasta a dat declarații și prefectul Eugeniu Avram. Mircea Govor, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost arestat preventiv, în 23 decembrie, în dosarul în care este acuzat de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP).

Citeşte şi: Actorii români sunt în doliu: Un nume mare a încetat din viaţă

Govor era, din 17 decembrie, în arest la domiciliu, în urma unei decizii luate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Decizia a fost însă contestată atât de Govor, cât şi de procurorii DNA, ICCJ dispunând ulterior definitiv arestarea preventivă a lui Mircea Govor. Govor este acuzat de procurorii DNA Oradea de folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni), şantaj în formă agravată (patru infracţiuni). În acelaşi dosar, deputatul PSD Andrei Dolineaschi, la data faptelor secretar general al PSD Botoşani, este urmărit penal pentru două infracţiuni de complicitate la folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În acest dosar a fost audiat la DNA şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în calitate de martor, spun cei de la voceatransilvaniei.

Citeşte şi: Cade primul cap în Dosarul cărţilor scrise în puşcării: Şeful ANP, ameninţat de ministrul Justiţiei

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.