Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un greu din PSD vine cu CRITICI: 'Legislaţia lasă loc de interpretări juridice...'

legislatie

Baronul de Vrancea, Marian Oprişan, trage un semnal de alarmă şi susţine că activitatea autorităţilor locale este adesea blocată din cauza legislaţiei stufoase şi neunitare.

Citeşte şi: ALERTĂ - Evazioniştii din Bucureşti şi alte 16 judeţe, ASALTAŢI de mascaţi: Prejudiciu FABULOS, descoperit după 100 de percheziţii

"Din păcate, de nepermis de multe ori, activitatea noastră este îngreunată şi chiar blocată de legislaţia stufoasă şi neunitară. Acest fapt ne îngreunează activitatea şi lasă loc de interpretări juridice atât din partea funcţionarilor, cât şi a organelor de verificare şi control. Decidenţii de astăzi au înţeles aceste lucruri şi ne aflăm în plin proces de acordare a legislaţiei cu realităţile României de astăzi, un lucru imperios necesar, pe care trebuie să-l facem împreună - autorităţile locale, Guvernul României şi Parlamentul ţării", a afirmat Oprişan, în deschiderea AGCJR, la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă.

Oprişan a subliniat, totodată, necesitatea accelerării reformelor reale care presupun "mai ales" descentralizarea administrativă şi financiară.

"Doamnă prim-ministru, vă spunem cu toată responsabilitatea, diferenţa dintre administraţia României şi administraţia ţărilor occidentale cu democraţii consolidate este imensă. Ţările cu democraţii consolidate au făcut descentralizarea în urmă cu 40-50 de ani, fapt care le-a dus la un nivel de dezvoltare aşa cum vedem astăzi. (...) Aşa cum am văzut în spaţiul european, lucrurile trebuie să se întâmple acolo jos, decizia trebuie să fie lângă cetăţean, pentru că, dacă stăm să umblăm în permanenţă pe la uşile miniştrilor şi pe la uşile Guvernului României, problemele cetăţenilor pe care îi guvernăm nu vor fi rezolvate niciodată întocmai şi la timp", a susţinut el, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi: Augustin Lazăr DĂ SEMNALUL, înaintea anunţului CRUCIAL: 'Nu există nici un motiv de revocare a lui Kovesi...'

Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă este "primul premier", care "îşi asumă responsabilitatea de a nu mai închide bugetul ţării pe autorităţile locale".

"Doamna prim-ministru ne-a promis la învestitură că întâi vom asigura resursele necesare funcţionării administraţiilor locale în România şi ulterior vom definitiva bugetul de stat pe anul în curs", a adăugat Oprişan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.