Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup 21 de jihadişti Al-Shabaab, împuşcaţi de plutonul de execuţie, în Somalia

executie

Un grup de 21 de jihadişti Al-Shabaab au fost împuşcaţi de un pluton de execuţie după ce o instanţă militară regională din Somalia i-a condamnat pentru apartenenţă la acest grup insurgent, potrivit unor oficiali citaţi de DPA.

Ei au fost găsiţi vinovaţi pentru "uciderea a zeci de oficiali guvernamentali, jurnalişti, lideri tribali sau membri ai organizaţiilor societăţii civile", a spus Mohamud Abdi, judecător din statul Puntland.

El a precizat că agenţi operativi ai grupării s-au aflat în Galkayo şi Garowe pentru a conduce asasinate şi atacuri sinucigaşe cu bombă ţintite.

Este cel mai mare număr de membri ai Al-Shabaab executaţi într-o singură zi. Gruparea nu a reacţionat.

Forţele de securitate din Puntland se luptă cu membri ai grupării Stat Islamic, precum şi cu adepţi Al-Shabaab, în provincia muntoasă Bari din regiune.

Separat, cel puţin 27 de persoane au fost ucise duminică atunci când membri al-Shabaab au lansat un atac masiv asupra districtului Wisil din centrul Somaliei, au precizat pentru DPA autorităţile locale.

Insurgenţii au atacat o bază militară a forţelor de securitate din statul Galmudug după explozia unei maşini-capcană. A urmat un schimb de focuri de trei ore, potrivit unui ofiţer de poliţie. Civili înarmaţi s-au alăturat luptei împotriva Al-Shabaab.

Potrivit poliţiei, 12 membri ai forţelor de securitate regionale şi civili au murit, iar de partea cealaltă şi-au pierdut viaţa 15 luptători Al-Shabaab.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.