Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de senatori americani vizitează Chișinăul. Tema principală este contrcararea amenințărilor hibride

Parlament Republica Moldova

Cooperarea cu partenerii externi, în special cu SUA, pentru contracararea ameninţărilor hibride, inclusiv în contextul alegerilor parlamentare de anul viitor, a fost pe larg abordată la întrevederea dintre şeful legislativului moldovean Andrian Candu şi un grup de senatori americani, condus de Richard Burr, care a sosit marţi la Chişinău, informează Deschide.md.

'Este foarte important pentru Republica Moldova (...) ca oamenii să decidă cine va conduce ţara în următorii patru ani', a spus Candu.

Părţile au discutat despre importanţa unor răspunsuri simetrice pentru contracararea riscurilor de interferenţă externă în procesele democratice şi electorale în statele din zonă. 'Avem obiective comune şi pentru a le atinge trebuie să colaborăm în continuare intensificând contactele interinstituţionale', a menţionat Richard Burr, senator din Carolina de Nord.

Cu această ocazie s-a vorbit şi despre riscuri de securitate, soluţii comune pentru vulnerabilităţile din zonă precum şi creşterea economică.

Candu a evocat soluţiile implementate de autorităţile de la Chişinău pentru consolidarea statului de drept şi asigurarea securităţii cetăţenilor Republicii Moldova. În particular, preşedintele legislativului moldovean s-a referit la un pachet de legi care vine să contracareze dezinformarea şi propaganda externă, precum şi să susţină dezvoltarea mass-media locale.

De asemenea, Andrian Candu s-a referit la adoptarea pachetului energetic III şi la proiectele de interconectare a reţelelor de gaz şi energie electrică cu Uniunea Europeană. Potrivit lui, diversificarea surselor de energie securizează republica şi o apropie de UE, integrarea europeană rămânând o prioritate pentru Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.