Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de zece copii au violat o fată de 14 ani într-o pădure, au filmat ororile și s-au lăudat pe Internet: cel mai mic are doar 11 ani

bbc.com
padure

Un grup de zece băieți sunt acuzați că au violat o fată de 14 ani într-o pădure. Cel mai tânăr dintre autori are doar 11 ani.

Faptele au avut loc în pădurea din Kortrijk, în regiunea Flandra din Belgia. Poliția a arestat zece minori, toți cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani. Printre ei s-ar afla și prietenul victimei, care ar fi atras-o pe tânără în pădure, unde au avut loc violențele șocante, care se pare că au durat cel puțin trei zile.

Vestea unui viol în grup comis într-o zonă împădurită din Kortrijk, Flandra de Vest, de către zece băieți minori împotriva unei fete  de 14 ani, zguduie Belgia. Parchetul a deschis o anchetă. Tânăra ar fi fost ademenită în pădurea din Kabouterbov, o zonă cunoscută de bicicliștii de munte, de către prietenul ei, în timpul vacanței școlare de Paște. În așteptare se aflau câțiva dintre prietenii săi, care au blocat-o și au violat-o în grup. Potrivit reconstituirilor, violențele au fost filmate de cei prezenți cu smartphone-urile lor, iar înregistrarea video a fost postată pe rețelele de socializare.

Procurorii au arestat zece presupuși autori cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani. Ziarul belgian Nieuwsblad scrie că suspecții 'sunt tineri de origine imigrantă'. Potrivit presei locale, tortura fetei de 14 ani a durat trei zile. Cu toate acestea, modalitățile sunt neclare. Se pare că victima a fost răpită și ținută acolo, suferind abuzuri continue în următoarele 72 de ore, dar vor fi necesare investigații suplimentare în acest sens.

"Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva în toată cariera mea"

 

Ancheta este desfășurată în cel mai mare secret de către Parchetul din Flandra de Vest, pentru a evita orice posibilitate ca membrii familiei victimei să ia cunoștință de identitatea celorlalte persoane implicate. "Este vorba de un dosar deosebit de sensibil, care privește doar suspecți minori", a explicat purtătoarea de cuvânt Griet De Prest. 'Toți aceștia au fost identificați, arestați și se află acum sub supravegherea judecătorului de minori', a adăugat ea.

De asemenea, Nieuwsblad relatează că procurorii au descoperit un "comportament reprobabil" din partea suspecților și "acțiuni răzbunătoare", citând surse apropiate anchetei care au spus cum presupușii autori ai violului în grup au dat dovadă de "o lipsă totală de simț al normelor". "Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva în toată cariera mea", a recunoscut pentru ziar Kelly Decaluwé, avocatul unuia dintre suspecți.

Întrebarea este cum este posibil ca acești copii să fi făcut acest lucru. 'Ce ar trebui să facem acum? Cum vom rezolva această problemă? Aceasta este o întrebare care ar trebui pusă nu numai judecătorului pentru minori, ci și întregii societăți', a declarat avocatul.

Primarul din Kortrijk, Vincent Van Quickenborne, s-a declarat "șocat" când a auzit prima dată despre această situație. "Parchetul nu îmi permite să spun nimic despre faptele în sine", a explicat el. "Sunt acțiuni respingătoare pentru care nu există cuvinte. Spun acest lucru nu doar ca politician, ci și ca tată a trei copii mici", a adăugat el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.