Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un hacker rus ar putea fi extrădat în SUA sau Rusia, potrivit deciziei unui tribunal ceh

ciocanel judecator

Un tribunal ceh a decis marţi într-un caz ce priveşte un hacker rus că acesta poate fi extrădat fie în SUA, unde este acuzat de piratarea unor reţele de socializare, între care LinkedIn, fie în Rusia, unde este acuzat de furt de pe internet, relatează Reuters. Poliţia cehă l-a arestat pe Evgheni Nikulin, la Praga, pe 5 octombrie, în cooperare cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Atât SUA cât şi Rusia au cerut extrădarea lui, creând prin acest caz o dispută între Washington şi Moscova.

Decizia finală îi revine ministrului ceh al Justiţiei, Robert Pelikan, care poate aproba extrădarea într-o ţară şi să o blocheze pe cealaltă. Avocaţii lui Nikulin au depus o plângere împotriva extrădării suspectului în SUA imediat după decizia tribunalului şi au un termen de trei zile pentru a depune aceeaşi plângere împotriva cererii Rusiei. 'Ambele documente privind acest caz sunt foarte, foarte suficiente pentru o suspiciune privind comiterea de infracţiuni şi există un motiv pentru a formula acuzaţii', a declarat judecătorul de la Tribunalul municipal din Praga, Jaroslav Pytloun, conform Agerpres.

Un juriu federal din California l-a pus sub acuzare pe Nikulin, în octombrie anul trecut, acesta fiind suspectat că în anul 2012 a intrat ilegal în baze de date din SUA ale reţelelor de socializare LinkedIn, Dropbox şi Formspring.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.