Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un hacker rus condamnat în SUA a fost deportat la Moscova

publika.md
atac cibernetic

Un hacker rus, condamnat în iunie 2020 la nouă ani de închisoare în SUA pentru infracţiuni cibernetice, a fost reţinut marţi pe un aeroport din Moscova după ce a fost deportat de Statele Unite, a anunţat Ministerul de Interne rus, citat de TASS, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Astfel de deportări sunt rare întrucât între SUA şi Rusia nu există un acord de extrădare.

Aleksei Burkov a fost întemniţat de SUA pentru operarea a două website-uri concepute pentru facilitarea fraudelor cu carduri de plată, piraterie cibernetică şi alte infracţiuni, a declarat Departamentul Justiţiei american la momentul pronunţării sentinţei.

Burkov a fost arestat în Israel în decembrie 2015 şi extrădat în SUA în noiembrie 2019. În ianuarie anul trecut, el a pledat vinovat la diverse acuzaţii, printre care fraudă, furt de identitate, penetrarea unui sistem informatic şi spălare de bani.

Familia lui Aleksei Burkov sperase că Israelul îl va pune în libertate în cadrul unui potenţial schimb de deţinuţi cu o femeie americano-israeliană întemniţată în octombrie 2019 în Rusia pentru infracţiuni legate de droguri. Burkov fusese pus sub acuzare în contumacie de Rusia, care a emis un mandat de arestare pe numele lui prin Interpol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.