Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un hotel cu migranţi din Grecia a fost plasat în carantină

Agerpres
batai imigranti

Autorităţile Greciei şi-au exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu explozia numărului de migranţi testaţi pozitiv pentru noul tip de coronavirus într-un hotel din peninsula Peloponez din sudul ţării, hotel ce găzduieşte mai multe sute de solicitanţi de azil, informează AFP.

Din totalul celor 470 de rezidenţi ai hotelului Kranidi din Peloponez, la 166 de km sud de Atena, 150 au fost testaţi pozitiv la coronavirus, potrivit postului public de televiziune ERT, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta, după ce Nelu Tătaru a lansat ideea izolări pensionarilor în hoteluri: 'Se pare că anturajul l-a stricat deja'

Luni, clădirea a fost dezinfectată, iar rezidenţii au fost testaţi, după ce o somaleză însărcinată a fost depistată cu noul tip de coronavirus în urma unor controale efectuate la spital.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), responsabilă de acest imobil, a afirmat că "translatori, psihologi, lucrători sociali şi consilieri juridici sunt în contact constant cu beneficiarii, pentru a-i ajuta în această situaţie dificilă".

Somaleza de 28 de ani a fost plasată "în izolare în camera sa" şi tot hotelul a fost plasat în carantină, potrivit Ministerului pentru Imigraţie al Greciei.

Citește și: Victor Ciutacu a EXPLODAT la adresa lui Traian Berbeceanu: Penalul ăsta lucrează în MAI ca ditamai șef de cabinet al comandantului celulei de criză

Un angajat al hotelului a fost de asemenea testat pozitiv, însă nu a venit să lucreze de 12 zile în clădire, precizează ministerul.

Potrivit primarului comunei, Yannis Giorgopoulos, "există o mare îngrijorare (...), însă structura se află la 4-5 kilometri de satele Kranidi şi Porto Heli, şi prin urmare este destul de izolată".

Circa 100.000 de solicitanţi de azil se află în prezent în Grecia.

Două tabere de refugiaţi din Grecia continentală, în regiunea Attica, au fost deja plasate în carantină după apariţia mai multor cazuri de

Citește și: Avocatul Poporului CONFIRMĂ: Polițiștii dau AMENZI după cum au chef, în plină stare de urgență

coronavirus.

Ministerul pentru Imigraţie grec a decis să prelungească până pe 10 mai carantina impusă în toate taberele de refugiaţi din Grecia.

Grecia a înregistrat 116 de decese cauzate de COVID-19 şi 61 de persoane se află în prezent la terapie intensivă. Însă, de mai multe zile, numărul de spitalizări scade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.