Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ierarh din Slovacia a slujit împreună cu Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei la hramul mănăstirii românești de la Roma

basilica.ro
sfanta cruce

Arhiepiscopul Juraj de Michalovce și Košice a slujit duminică împreună cu Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei la hramul mănăstirii românești de la Roma.

A fost al treisprezecelea hram al mănăstirii situate în incinta Centrului eparhial al Episcopiei Italiei. La eveniment a fost prezent și Excelența Sa George Bologan, Ambasadorul României în Italia, potrivit basilica.ro.

În cuvântul rostit în cadrul slujbei, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania le-a spus celor prezenți că Adormirea Maicii Domnului „ne descoperă taina morții care prin jertfa Născătoarei de Dumnezeu devine adormire pentru noi toți și taina vieții, care prin jertfa Mântuitorului Hristos pe cruce devine Înviere pentru noi toți”.

După Liturghie, Ambasadorul George Bologan s-a adresat celor prezenți într-un mesaj prin care a evidențiat importanța rugăciunii către Maica Domnului în aceste vremuri tulburi.

Înaltpreasfințitul Părinte Juraj a adresat un cuvânt de mulțumire întregii comunități și a transmis binecuvântări din partea Preafericitului Părinte Rastislav, întâistătător al Bisericii Ortodoxe a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei.

La final, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a mulțumit tuturor oaspeților și credincioșilor prezenți. Ierarhul a amintit că în aceste zile mai mulți tineri din Episcopia Italiei participă la „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.