Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ilustru coleg de partid al lui Marine Le Pen, SUSPENDAT după ce A NEGAT Holocaustul

Partidul de extremă dreapta francez Frontul Naţional a anunţat miercuri suspendarea în vederea excluderii a unui consilier regional din Nisa (sud-est), pentru declaraţii de negare a Holocaustului, formulate într-un documentar difuzat miercuri seară de postul de televiziune C8, informează AFP şi Reuters, conform agerpres.

Benoît Loeuillet a fost filmat cu camera ascunsă în librăria sa din Nisa, prezentând mai multe dintre cărţile expuse la vânzare, printre care cele scrise de Adolf Hitler şi de militantul negaţionist Robert Faurisson.

Donald Trump şi-a găsit aliatul împotriva 'presei mincinoase': 'Nu aş fi unde sunt fără Twitter'

În documentar, după ce iniţial declară că 'nu prea ştie ce să creadă despre teza revizionistă', consilierul FN adaugă: 'E complicat. Bun, în fine, cred că n-au fost atâţia morţi. Nu au fost 6 milioane'. 'Nu au existat morţi în masă aşa cum s-a spus', a continuat el.

Benoît Loeuillet este un fost lider al unei mişcări identitare locale şi, de la sfârşitul lui 2015, consilier regional în Provence-Alpes-Cote d'Azur din partea Frontului Naţional.

Loeuillet 'este suspendat din FN şi va fi convocat în foarte scurt timp în faţa instanţelor de disciplină ale mişcării în vederea excluderii sale', a comunicat secretarul general al partidului, Nicolas Bay.

'Cameleonii care se ascund printre noi şi profită de reuşita FN având idei absolut detestabile trebuie să plece', a scris pe Twitter Louis Aliot, vicepreşedinte al partidului.

Cum își asumă firma lui Ghiță aflată în insolvență DATORII de milioane: Cine e cel mai mare creditor

Incidentul este unul stânjenitor pentru Frontul Naţional, a cărui lideră Marine Le Pen este creditată de sondaje cu cel mai mare procent din intenţiile de vot în primul tur a prezidenţialelor din aprilie/mai, dar fără şanse în turul decisiv.

După ce a preluat conducerea FN în 2011, Marine Le Pen a dus o campanie de 'de-diabolizare' a imaginii partidului, mult timp asociat cu provocările tatălui său, Jean-Marie Le Pen, confondator al partidului şi cu care a rupt între timp relaţiile. În 2015, Jean-Marie Le Pen a fost exclus din partidul pe care l-a prezidat timp de 40 de ani, din cauza derapajelor negaţioniste condamnate de fiica sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.