Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un important lider terorist, Abdullahi Nadir, a fost ucis în Africa

thenationalnews.com
somalia

Autoritățile din Somalia anunță că au ucis un cofondator al Al Shabaab, o organizație care a omorât zeci de mii de oameni prin organizarea unor atentate cu bombă, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Guvernul somalez a anunțat că l-a ucis pe Abdullahi Nadir, unul dintre cofondatorii grupului militant islamist Al Shabaab, într-o operațiune realizată cu partenerii internaționali.

Ministerul somalez al Informațiilor a explicat că operațiunea a avut loc sâmbătă. Abdullahi Nadir era procurorul șef al al Shabaab și urma să îl înlocuiască pe liderul grupului, Ahmed Diriye, care este bolnav.

„Moartea sa este un spin îndepărtat din națiunea somaleză. Guvernul este recunoscător poporului somalez și prietenilor internaționali a căror cooperare a facilitat uciderea acestui lider care era un dușman al națiunii somaleze", se arată în declarația ministerului.

Insurgenții Al Shabaab au ucis zeci de mii de persoane în atentate cu bombă începând din 2006, în lupta lor pentru a răsturna guvernul Somaliei, susținut de Occident, și pentru a pune în aplicare interpretarea proprie a legii islamice.

Președintele Somaliei, Hassan Sheikh Mohamud, ales de legislatori în luna mai, a promis să reia lupta împotriva insurgenților, după trei ani în care predecesorul său nu a luat prea multe măsuri împotriva Al Shabaab.

Armata Somaliei este sprijinită de trupe și drone americane și de o misiune de menținere a păcii a Uniunii Africane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.