Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un important ministru recunoaște că România dă bani TERORIȘTILOR: Ce sumă a plătit o instituție, cu acordul Curții de Conturi

terorism

Dezvăluiri incredibile făcute de un membru al Guvernului României! Probabil fără să își dea seama de gravitatea și importanța cuvintelor sale, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, joi, că o instituție românească a finanțat, prin plata unei rescumpărări, terorismul cibernetic.

Vorbind despre noile atacuri cibernetice asupra a 4 spitale, Pintea a declarat că instituţia pe care o conduce va sesiza DIICOT și a devoalat că în trecut au mai existat astfel de situaţii, iar într-un caz autorităţile au plătit 10.000 de euro pentru recuperarea datelor.

Citește și: Andrei Caramitru pune tunul pe Klaus Iohannis! Atac de ultimă oră și la PNL

“Este sigur că voi face plângere la DIICOT”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătătţii, după atacul cibernetic din cinci clinici din Capitală.

Ministrul spune că situaţii similare au fost şi în trecut. ” Ultimul exemplu este Spitalul din Cluj, care a pierdut toate documentele referitoare la pacienţii aflaţi în spitale”.

Citește și: USR-PLUS se cutremură! Dezvăluirea care dinamitează Alianța 2020

Sorina Pintea spune că un astfel de atac duce la îngreunarea eliberării reţetelor, a internărilor şi externărilor.

“În 2017 a avut loc un atac informatic la un spital din Maramureş, Sighetu Marmatiei, s-au identificat hackerii respectivi, erau din altă ţară, s-a plătit suma de 10.000 de euro”, a exemplificat Pintea.

Citește și: Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Întrebată dacă există o modalitate legală de a plăti aceste sume, ministrul Sănătăţii a spus: “există modalităţi legale. S-a luat legătura cu Curtea de Conturi. 10.000 de euro sunt nimic faţă de datele stocate acolo”.

Şi la acea dată reprezentanţii clinicii vizate au depus plângere la DIICOT.

Citește și: Nunta lui Radu Mazăre, spulberată în direct! ‘Nu mai folosiți acest termen’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.