Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un important narcotraficant din Siria, ucis într-un raid aerian

raid aerian explozie

Un raid aerian a ucis luni un important narcotraficant împreună cu familia sa în sudul Siriei, a anunţat ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a atribuit acest raid Iordaniei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Marai al-Ramthan, soţia sa şi cei şase copii au fost ucişi într-un raid al aviaţiei iordaniene" în estul provinciei Soueida, în apropierea frontierei siriano-iordaniene, potrivit ONG-ului care-şi desfăşoară activitatea din Marea Britanie.

"Al-Ramthan este considerat traficantul de droguri, mai ales captagon, cel mai cunoscut din regiune, şi contrabandistul numărul unu către Iordania", explică OSDO.

În acest timp, autorităţile iordaniene au anunţat că au zădărnicit cel puţin două tentative de contrabandă cu arme şi stupefiante dinspre teritoriul sirian. Au fost astfel capturate 1,2 milioane de pastile de captagon, precum şi puşti de asalt Kalaşnikov şi muniţii, potrivit Ministerului Apărării iordanian, care nu a făcut nicio referire explicită la raidul anunţat de OSDO.

Săptămâna trecută, ministrul iordanian de externe Ayman al-Safadi a declarat la postul american CNN că, dacă nu observă eforturi efective în combaterea traficului de droguri, Iordania va lua în calcul măsurile "de care va fi nevoie", inclusiv acţiuni militare în interiorul Siriei.

Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad este acuzat că obţine încasări substanţiale de pe urma producţiei de captagon, ca parte a economiei sale de război, şi inclusiv administrează direct fabrici care produc acest drog uşor de fabricat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.