Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt comisar european atrage atenția opoziției din Muntenegru că diferendele se reglează în Parlament nu în stradă

muntenegru

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere Johannes Hahn a cerut vineri opoziţiei din Muntenegru să pună capăt boicotului parlamentar, declarând că tensiunile politice ar trebui rezolvate în parlament, nu în proteste de stradă, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

Comisarul UE a făcut apelul după întâlnirea sa cu prim-ministrul Muntenegrului, Dusko Markovic, vineri la Podgorica, în cadrul căreia a fost discutat progresul Muntenegrului şi al regiunii în integrarea europeană, notează agenţia Xinhua.

Cei doi au comentat de asemenea boicotul parlamentar de lungă durată al unei părţi a opoziţiei şi recentele proteste, precum şi problemele politice din Muntenegru.

Hahn a criticat boicotarea parlamentului de către unii parlamentari, spunând că "boicotul nu este calea de rezolvare a problemelor şi de exprimare a diferitelor opinii".

Markovic a declarat la rândul său că protestele în curs şi cererile opoziţiei de formare a unui guvern tehnocrat sunt legitime, dar a insistat că actualul cabinet va continua să funcţioneze atât timp cât este sprijinit de majoritatea deputaţilor.

El a notat că există probabil "tensiuni politice, nemulţumire şi cereri" în Muntenegru, dar să nu se creadă că este o criză politică.

Premierul a concluzionat că în loc de proteste stradale, opoziţia muntenegreană ar trebui să se alăture activităţii grupului parlamentar de lucru, format pentru a iniţia reforme în sistemul electoral pentru viitoarele alegeri din 2020.

Hahn a sosit joi în Muntenegru pentru a participa la reuniunea ministerială privind energia curată în Balcanii de Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.