Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt demnitar european i-a făcut ca la UȘA CORTULUI pe jurnaliști: 'Prostituate murdare'

jurnalist

Premierul slovac Robert Fico i-a jignit miercuri pe jurnaliştii prezenţi la conferinţa sa de presă săptămânală, calificându-i pe unii dintre ei 'prostitute murdare, antislovace' atunci când a fost întrebat în legătură cu acuzaţiile de trucare a licitaţiilor publice legate de evenimentele culturale prilejuite de preşedinţia slovacă a Consiliului Uniunii Europene, relatează Reuters.

Şeful guvernului de la Bratislava are o relaţie proastă cu presa care îl critică pe el personal sau guvernul său, refuzând să răspundă întrebărilor anumitor jurnalişti şi, în unele cazuri, acţionând în instanţă organizaţiile media respective.

Citește și: Un fost şi controversat şef al CIA, 'disponibil' să preia conducerea Pentagonului

În conferinţa de presă desfăşurată miercuri după şedinţa de guvern, Robert Fico a devenit nervos atunci când a fost întrebat despre acuzaţiile făcute duminică de către Zuzana Hlavkova, o membră a echipei desemnate de Ministerul de Externe cu organizarea de evenimente culturale ocazionate de preşedinţia slovacă a Consiliului UE (asigurată în a doua jumătate a acestui an), şi de către organizaţia Transparency International.

''Unii dintre voi sunt prostituate murdare, antislovace, şi ştiu ce spun. Voi nu informaţi, voi vă luptaţi cu guvernul'', le-a spus Fico jurnaliştilor.

În aceeaşi conferinţă de presă, ministrul de externe Miroslav Lajcak a respins acuzaţiile. ''Totul a fost conform legii şi bugetul alocat pentru preşedinţia slovacă a Consiliului UE nici măcar nu va fi cheltuit integral'', a spus Lajcak.

Într-o conferinţă de presă organizată luni în comun cu Transparency International, Zuzana Hlavkova şi-a acuzat superiorii că au exercitat presiuni asupra sa pentru a renunţa la licitaţia publică pentru organizarea unei ceremonii din luna februarie acest an şi pentru a lucra, în schimb, cu o agenţie de organizare de evenimente apropiată partidului SMER, din care face parte premierul Robert Fico, anunță Agerpres.

Transparency International a menţionat pe website-ul său că 'licitaţiile publice trucate' constituie o infracţiune şi că a solicitat să se ocupe de acest caz instituţiilor abilitate din Slovacia - Biroul pentru achiziţii publice, Biroul pentru concurenţă şi Curtea de Conturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.