Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt oficial rus acuză SUA că ar fi ’stat polițist’

rusia sua

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Consiliului federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, Konstantin Kosacev, a denunţat sancţiunile impuse de Statele Unite Rusiei din cauza otrăvirii unui fost dublu spion rus în Marea Britanie drept o ”lege a linşajului”, relatează The Associated Press preluată de news.ro

Statele Unite s-au purtat ca un ”stat poliţist, care ameninţă şi torturează un suspect pentru a obţine probe”, a declarat joi Kosacev.

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri că Statele Unite au stabilit săptămâna aceasta că Rusia a folosit noviciok pentru a-l otrăvi în martie, la Salisbury, pe fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia, şi că aceste sancţiuni urmează să intre în vigoare mai târziu luna aceasta.

Rusia a negat vehement orice implicare în otrăvire.

Kosacev a subliniat că noile sancţiuni reprezintă ”impunerea unei pedepse în absenţa unei infracţiuni, în tradiţia legii linşajului”.

Pe de altă parte, Ambasada Rusiei în Statele Unite a criticat Washingtonul în legătură cu aceste sancţiuni.

Marea Britanie a acuzat Rusia că se află în spatele atacului.

După anunţarea sancţiunilor americane, ambasada rusă a publicat o declaraţie în care denunţă ”acuzaţii cusute cu aşă albă” şi adaugă că autorităţilor ruse nu li s-au prezentat fapte sau dovezi în acest sens, iar Washingtonul a refuzat să răspundă unor întrebări.

Statele Unite au stabilit că Rusia a folosit agentul neurotoxic împotriva a două persoane în Marea Britanie şi impun, din această cauză, sancţiuni.

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri că a stabilit că Rusia a folosit ilegal armament chimic în cazul Skripal. Fostul dublu agent rus şi fiica sa au fost otrăviţi cu noviciok, un agent neurotoxic militar.

Kremlinul a negat că se află în spatele acestui atac.

Potrivit unui oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat american, sancţiunile vizează refuzul unor licenţe prin care Rusia să achiziţioneze numeroase articole cu implicaţii în domeniul securităţii naţionale.

Locatarul Casei Albe, Donald Trump, îşi subliniază adesea eforturile în vederea unei îmbunătăţiri a relaţiei cu Rusia şi liderul de la Kremlin Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.