Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt oficial rus vorbește despre război în Moldova: 'Liderii statelor NATO se uită din ce în ce mai mult la Moldova pentru rolul unei alte Ucraine!'

romania moldova energie

Alianța Nord-Atlantică alimentează ambițiile pro-NATO ale actualului Guvern din Republica Moldova, transmite ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Mihail Galuzin, într-un interviu pentru publicația Izvestia.

„Liderii statelor NATO se uită din ce în ce mai mult la Moldova pentru rolul unei alte Ucraine. În special, ele alimentează ambițiile pro-NATO ale actualului guvern de la Chișinău, își declară intenția de a construi o cooperare militaro-tehnică cu acesta și încurajează în toate modurile posibile retorica anti-rusă absolut indecentă din punct de vedere diplomatic, la care conducerea moldovenească de vârf recurge zilnic, deși, de fapt, nu este chiar moldovenească", a spus diplomatul în interviul invocat.

Mesaj pentru România

Totodată, viceministrul de Externe al Rusiei a precizat că marea majoritate a conducerii are pașapoarte românești.

"Și judecând după faptul că limba moldovenească a fost redenumită română, concluzia se sugerează că aceștia sunt încă mai mulți cetățeni români decât moldoveni.

Iar politica lor vizează mai degrabă încurajarea ambițiilor expansioniste ale României față de Moldova și forțarea apropierii țării de NATO, decât servirea intereselor fundamentale ale poporului moldovean, care nu este înclinat să se confrunte cu Rusia", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.