Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incediu de vegetație atinge zone locuite în Dolj - Mai multe gospodării și persoane au fost afectate

Foto ISU
incendiu vegetatie muntele gaina

Un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în judeţul Dolj s-a extins la zonele locuite, fiind afectate până în prezent şase locuinţe. Patru persoane au fost intoxicate cu fum şi au nevoie de îngrijirile medicilor.

”Astăzi, prin intermediul SNUAU 112, ISU Dolj a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona localităţilor Gângiova, Comoşteni, Gighera şi Zăval. Imediat au fost anunţate autorităţile locale (serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă) care, după deplasarea la faţa locului şi analizarea situaţiei, au solicitat sprijin pentru stingerea incendiului, fiind alertată şi subunitatea de pompieri cea mai apropiată, Garda de intervenţie Bechet, care s-a deplasat la locul incendiului cu două echipaje de stingere”, a transmis, duminică, ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că, având în vedere condiţiile meteo existente la momentul producerii şi evoluţiei incendiului - vânt puternic, vegetaţie uscată abundentă, ineficienţa măsurilor de prevenire specifice condiţiilor meteo la nivel local - incendiul de vegetaţie s-a propagat rapid dinspre câmp către zonele locuite.

”Din datele existente la acest moment, şase gospodării au fost afectate de incendiu, iar patru persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă la locul intervenţiei, fiind intoxicate cu fum, însă acestea au refuzat transportul la spital”, a mai transmis ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că efectivele au fost suplimentate, la locul intervenţiei fiind trimise echipaje de stingere de la Secţia de Pompieri Segarcea, Secţia de Pompieri Băileşti, Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova şi Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova.

De asemenea, la ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 2 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Caracal din cadrul ISU Olt au fost trimise în zona afectată de incendiu.

”Pentru o mai bună monitorizare a personelor care au suferit de intoxicaţie cu fum şi atac de panică s-a luat măsura de transportare la spitalul din Dăbuleni (4 persoane) şi o persoană care suferea de hipertensiune va fi adusă la spitalul Nr.1 din Craiova”, a mai transmis sursa citată.

Intervenţia echipajelor de pompieri continuă la faţa locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.