Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incendiu care a cuprins 40 de hectare de vegetaţie din Croația a fost localizat de pompieri - Aceștia luptă și acum cu flăcările

Operation World
Croatia

Pompierii din Croaţia au anunţat sâmbătă că au localizat un incendiu care a cuprins 40 de hectare de pădure de pin şi desişuri, a relatat agenţia croată de ştiri HINA, preluată de DPA, potrivit Agerpres.

''Am localizat focarul, dar incendiul este în continuare activ, iar 58 de poliţişti cu 16 vehicule vor continua lupta cu focul'', a precizat Tonci Kljakovic Gaspic, din cadrul departamentului de pompieri din Croaţia.

De joi, după declanşarea incendiului, pompierii s-au luptat cu flăcările în apropiere de Muc, la o distanţă de 40 de kilometri de oraşul Split. Vânturile puternice împiedică eforturile pompierilor şi creează în permanenţă noi focare.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Potrivit forţelor de ordine, a fost deschis un dosar penal pe numele unui bărbat suspectat că ar fi declanşat incendiul.

Croaţia, cu un peisaj muntos desfăşurat de-a lungul coastei Adriaticii, este afectată frecvent de incendii care se propagă rapid din cauza terenului accidentat şi a prezenţei pădurilor şi vegetaţiei uscate în timpul verii toride.

Incendiile sunt de asemenea frecvente în timpul verii în principalele insule, vânturile puternice din regiunea coastei îngreunând operaţiunile de stingere a flăcărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.