Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incendiu devastator a distrus un centru de cercetări spaţiale

DC News
pompier incendiu incendii

Un incendiu de amploare a devastat joi centrul de cercetări spaţiale Esrange, din nordul Suediei, şi a distrus o parte din rampele folosite la lansarea rachetelor de sondare atmosferică, au anunţat reprezentanţii centrului într-un comunicat, relatează AFP.

Incendiul, care a izbucnit joi dimineaţă "în timpul unui program-test ce viza pornirea motorului unei rachete cu combustibil solid", a fost controlat spre sfârşitul după-amiezii, au precizat reprezentanţii centrului de cercetări spaţiale.

Incendiul nu a făcut victime şi nici răniţi, însă câţiva membri ai personalului centrului au fost transportaţi la spital pentru a efectua investigaţii medicale.

Flăcările au avariat "o parte din infrastructurile de lansare ale rachetelor de sondare", precizează comunicatul publicat de Esrange.

"Dimensiunea pagubelor şi consecinţele pentru operaţiunile de lansare nu pot fi deocamdată evaluate", au adăugat reprezentanţii centrului.

Situat în regiunea suedeză a Laponiei în apropiere de Kiruna, cel mai nordic oraş al Suediei, centrul Esrange (European Spaceresearch Range) este o bază de cercetări ştiinţifice de unde sunt lansate baloane stratosferice şi rachete de sondare care au scopul de a studia mai ales aurorele boreale şi de a asigura monitorizarea lansărilor de rachete standard, precum şi controlul sateliţilor, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.