Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un inculpat într-un proces de finanţare electorală, în care sunt vizaţi foşti asociaţi ai lui Rudy Giuliani, pledează vinovat

ciocanel judecator

Primul din cei patru bărbaţi inculpaţi într-un proces de finanţare electorală în care sunt implicaţi foşti asociaţi ai lui Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump, a pledat joi vinovat la două capete de acuzare, transmite Reuters.

David Correia, 45 de ani, partener de afaceri al lui Lev Parnas, fost asociat al lui Giuliani, s-a recunoscut vinovat de complicitate la înşelarea investitorilor într-o companie de asigurări la a cărei înfiinţare ajutase, şi de declaraţii false către Comisia Electorală Federală (FEC), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Pledoaria sa a fost acceptată de judecătorul districtual Paul Oetken al tribunalului federal din Manhattan, care a stabilit data de 8 februarie 2021 pentru pronunţarea sentinţei, ce i-ar putea aduce lui Correia între 33 şi 41 de luni de detenţie.

Rudy Giuliani, care a negat că ar fi comis vreo neregulă, nu a fost inculpat.

Oetken a precizat că nu există un acord de cooperare.

Acuzaţiile împotriva lui Correia fac parte dintr-un caz mai amplu ce îi vizează şi pe Lev Parnas şi Igor Fruman, care au lucrat cu Giuliani pentru a-l ajuta pe fostul primar al New York-ului să caute informaţii compromiţătoare despre candidatul prezidenţial democrat Joe Biden şi fiul acestuia Hunter.

Parnas, născut în Ucraina, şi Fruman, născut în Belarus, sunt inculpaţi separat pentru că s-ar fi folosit de o firmă fantomă pentru a face o donaţie ilegală de 325.000 de dolari pentru realegerea lui Trump.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Procurorii spun că Parnas şi Correia şi-au înşelat victimele pentru ca acestea să investească peste 2 milioane de dolari într-o companie de asigurări din Florida, Fraud Guarantee, bani din care ei au retras cea mai mare parte pentru uz de familie sau personal, inclusiv pentru donaţii politice.

Correia mai este inculpat pentru declaraţii false către FEC în legătură cu donaţia de 325.000 de dolari şi planul de a canaliza către politicieni americani donaţii de la un om de afaceri rus pentru a susţine o afacere legală cu marijuana.

Parnas şi Fruman sunt inculpaţi şi în dosarul legat de marijuana, la fel ca al patrulea acuzat, Andrei Kukushkin, născut în Ucraina.

Procurorii mai spun că planul mai amplu implica şi eforturi de a o înlătura din post pe ambasadoarea de atunci a SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch.

Parnas, Fruman şi Kukushkin, care au toţi cetăţenie americană, au pledat nevinovat.

Giuliani a declarat pentru Reuters că a fost plătit cu 500.000 pentru munca depusă pentru fondul Fraud Guarantee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.