Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un însoţitor de bord al Vietnam Airlines, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru transmiterea coronavirusului

REUTERS
Vietnam Airlines

Un tribunal din Vietnam a emis marţi o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru un însoţitor de bord al Vietnam Airlines, găsit vinovat pentru încălcarea regulilor privind carantina COVID-19 şi transmiterea virusului către alte persoane, a precizat poliţia, potrivit Reuters, citată de AGERPRES.

Duong Tan Hau, de 29 de ani, a fost condamnat pentru ''răspândirea unor boli infecţioase grave'' la finalul unui proces de o zi la Tribunalul Poporului din oraşul Ho Chi Minh, a precizat Ministrul Sănătăţii Publice din Vietnam într-un comunicat.

Vietnamul a fost lăudat pentru eforturile sale de a limita transmiterea virusului prin testare şi depistare masivă, precum şi o carantină strictă centralizată. Pe teritoriul ţării, s-au înregistrat mai puţin de 2.600 de cazuri de COVID-19 şi doar 35 de decese asociate acestei boli.

Hau a încălcat reglementările naţionale referitoare la o carantină cu durata de 14 zile şi a intrat în contact cu 46 de persoane după un zbor dinspre Japonia în noiembrie, potrivit sentinţei publicate pe site-ul ministerului de interne.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Hau a socializat cu alţi oameni în perioada de carantină şi, potrivit condamnării, a mers la cafenele, restaurante şi a luat lecţii de engleză, deşi ar fi trebuit să rămână în izolare. A fost depistat pozitiv pentru COVID-19 pe 28 noiembrie.

Nerespectarea carantinei de către Hau a dus la carantinarea şi testarea a circa 2.000 de persoane din oraş, cu un cost de 4,48 de miliarde de dongi vietnamezi (194,192 de dolari), se mai precizează în sentinţă.

Potrivit presei de stat, acesta a infectat cel puţin alte trei persoane.

''Faptul că Hau nu a respectat restricţiile este o faptă gravă, care pune în pericol societatea şi periclitează siguranţa comunităţii'', se mai precizează în comunicat.

Până la ora difuzării acestor informaţii, Reuters nu a obţinut un punct de vedere din partea avocatului condamnatului.

În decembrie, directorul Centrului pentru controlul şi prevenţia bolilor din Hanoi a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de ilegalităţi legate de achiziţionarea echipamentului dedicat combaterii pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.