Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un italian a cumpărat toate terenurile intravilane dintr-un sat cu 7 locuitori din România - Planuri mari de investiții în sute de case

F. P.
ghidulbanatului.ro
 Labasint

Un colț uitat de lume, situat în frumusețea încântătoare a dealurilor dintre județele Timiș și Arad, începe să-și recapete viața grație unui proiect de dezvoltare inovativ, condus de un antreprenor italian, Osvaldo Martinelli. Labașinț, un sat odată prosper, a cărui populație a scăzut la doar șapte locuitori, este acum cadrul în care se dezvoltă un proiect imobiliar și turistic cu accent pe durabilitate și armonie cu natura.

Martinelli, cu o experiență solidă în imobiliare, a fost captivat de liniștea și frumusețea locului, văzând potențial pentru dezvoltarea unei comunități „eco”, informează Obervator, potrivit Rador Radio România.

„Labașinț mi-a plăcut de prima dată…”, mărturisește dezvoltatorul, evidențiind potențialul imens al zonei în turismul național și internațional.

Astfel, el a achiziționat toate terenurile intravilane ale satului, un total de aproximativ 90 de hectare, inițiind în paralel dezvoltarea unui resort turistic de lux, destinat să atragă și să convingă potențiali cumpărători să investească în case „eco-friendly” în Labașinț.

Astfel, italianul își propune ca în următorii anii satul să se ridice la o populație de câteva sute de locuitori:

„Partea imobiliară cuprinde case de vacanță de la 50 de mp la 100 de mp și chiar mai mari. Eu cred, că în 4 -5 ani, o să avem 200 de case și o sa fie 400-500 de persoane.”, a declarat italianul.

Atât materialele, cât și tehnologia de construcție pentru locuințele eco, care tind să fie autonome energetic și cu emisii minime, provin direct din Italia.

„Izolația e formată din 5 centimetri de ciment, 30 de centimetri de lemn, cu o cameră internă de aer, care ventilează complet pereții”, explică Martinelli.

Noii locuitori sunt fermecați de zonă

Yves Pauwels, un om de afaceri belgian, este unul dintre noii locuitori care au fost fermecați de frumusețea și liniștea satului Labașinț

El descrie noua sa casă cumpărată în acest sat ca fiind „casa visurilor sale”, subliniind poziționarea unică a acesteia, între răsăritul și apusul soarelui.

Belgianul a investit aproximativ 500.000 de euro într-o vilă de 364 de metri pătrați, cu un teren de 5000 de metri pătrați. Și românii sunt atrași de frumusețea pitorească a zonei

Mihai Cîrcu, care a fugit de agitația urbană, a achiziționat trei proprietăți în Labașinț și a investit un sfert de milion de euro pentru o priveliște de neprețuit.

Despre experiența sa în Labașinț, Cîrcu afirmă: „Când vii aici nu-ţi mai vine să pleci". Proiectul, care presupune și renovarea unor structuri existente, cum ar fi un saivan de oi abandonat, este perceput ca o renaștere a satului. Martinelli își propune transformarea acestuia într-un spațiu tip loft, adăugând astfel o nouă dimensiune ofertei imobiliare a satului.

Pariul pe turism și dezvoltare imobiliară durabilă s-ar putea dovedi a fi salvarea satului Labașinț, aflat pe cale de dispariție, redându-i strălucirea de odinioară și creând un exemplu de bune practici pentru dezvoltarea durabilă în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.