Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jandarm s-a alăturat voluntarilor în timpul liber, pentru a sprijini refugiaţii ucraineni

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea
"Să ai 28 de ani, să fii jandarm, să te pregăteşti permanent iar timpul tău liber să-l dedici salvării de vieţi arată caracterul nobil, iubirea faţă de semeni, pasiunea şi respectul pentru munca de salvator. (...)Atunci când este liber de la serviciu, dezbracă uniforma albastră şi îmbracă uniforma roşie, caracteristică echipajelor de salvatori voluntari şi însoţeşte echipajele la misiunile care le sunt încredinţate, încercând să aplice lucrurile pe care le-a învăţat până acum şi să înveţe lucruri noi. Încă din primele zile de când au început acţiunile militare în ţara vecină, pe colegul nostru îl găsim petrecându-şi timpul liber alături de voluntarii SMURD, în Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetu Marmaţiei, acordând sprijin celor care vin din Ucraina", a declarat Radu Nicolae.

Potrivit acesteia, gestul jandarmului implicat în acţiunea de voluntariat este un exemplu pentru alţi colegi.

"Ştim cu toţii că, în zilele noastre, tehnologia, ieşirile cu prietenii sau multe altele sunt preocupările tinerilor de vârsta colegului nostru iar el este un exemplu pentru toţi tinerii de vârsta lui. Cu siguranţă nu pot deveni toţi voluntari, jandarmi, poliţişti sau pompieri militari şi nici medici, dar cert este că să ajuţi este cel mai nobil lucru, indiferent de forma ajutorului pe care îl oferi. A fi jandarm, poliţist sau pompier este o meserie pe care ne-am ales-o şi ale cărei riscuri ni le-am asumat, dar asemenea tineri, care îşi dedică inclusiv timpul liber în sprijinul celor care au nevoie, tineri cu un caracter nobil, cu dragoste faţă de semeni aşa cum este colegul nostru, sunt un exemplu de urmat chiar şi pentru noi", a mai spus Radu Nicoale.

Sergentul major Drăguş Petru, implicat în acţiunea de voluntariat, este un tânăr absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" din Flăticeni, promoţia 2019, iar din anul 2020 îşi execută serviciul în cadrul Jandarmeriei Maramureş, Detaşamentul 2 Jandarmi Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.