Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jucător argentinian, suspendat cinci ani de ITIA pentru trucarea de meciuri

Guliver/GettyImages
tenis

Tenismanul argentinian Eduardo Agustin Torre a fost suspendat pentru o perioadă de cinci ani de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost găsit vinovat de 35 de încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis (TACP), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Sancţiunea este legată de un caz penal de trucare a meciurilor al unei reţele din Belgia. Colaborarea dintre ITIA şi autorităţile belgiene a dus la condamnarea la cinci ani de închisoare a liderului acestei reţele, Grigor Sargsian. Acuzaţiile formulate la adresa lui Torre sunt legate de fapte comise în 2017, dar cazul ITIA a fost amânat până la finalizarea anchetei penale.

Torre, care a avut cea mai bună clasare în clasamentul mondial în septembrie 2014, locul 596, nu a răspuns la acuzaţiile formulate de ITIA. Cazul a fost judecat de un ofiţer anticorupţie independent, Amani Khalifa, care a decis şi amendarea lui Torre cu 35.000 de dolari.

Alegând să nu răspundă la acuzaţiile ITIA, Torre şi-a recunoscut practic responsabilitatea pentru toate acuzaţiile. Încălcările regulamentului cuprind facilitarea pariurilor, manipularea rezultatelor meciurilor, solicitarea de bani sau beneficii pentru a influenţa evoluţia unui jucător, refuzul de a raporta abordări pentru tentative de corupţie şi refuzul de a raporta fapte de corupţie.

Suspendarea sa a început pe 26 aprilie, data deciziei, şi se va încheia la miezul nopţii de 25 aprilie 2029. Pe perioada suspendării, sud-americanul nu are voie să joace, să antreneze sau să asiste la orice eveniment autorizat sau organizat sub egida membrilor ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Federaţia Franceză de Tenis, Wimbledon şi USTA) sau altă federaţie naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.