Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jucător de la PSV Eindhoven, exclus de la antrenamente pe motiv de coronavirus după ce a participat la un protest antirasism

PSV Eindhoven l-a exclus joi de la antrenamentele echipei pe fundaşul Denzel Dumfries, după ce acesta a participat la un protest împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei, organizat cu o zi înainte, clubul invocând motive legate de coronavirus, mai precis că acesta nu a respectat distanţarea socială, scrie EFE potrivit Agerpres.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani va ''urma un program individual de antrenament până la sfârşitul sezonului... iar starea sa de sănătate va continua să fie monitorizată de serviciile medicale ale echipei'', a spus PSV într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Dumfries ''a respectat personal toate regulile de siguranţă legate de coronavirus'', dar clubul consideră prudent ''să nu-şi asume niciun risc''.

Fotbalistul a fost prezent miercuri, la Rotterdam, la un miting la care au participat mii de oameni, solidari cu protestatarii din SUA, oamenii scandând împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei.

Dumfries a postat ulterior pe conturile sale din reţelele de socializare imagini cu el la manifestare, însă a purtat mereu o mască de protecţie.

Un alt fotbalist care a informat că a participat la protestul de la Rotterdam a fost atacantul echipei Olympique Lyon, olandezul Memphis Depay.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 ani, a murit la Minneapolis pe 25 mai, după ce Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb, l-a apăsat cu genunchiul pe gât mai mult de opt minute. Ofiţerul, în vârstă de 44 ani, care a fost concediat a doua zi, a fost arestat vineri şi acuzat de omor.

Moartea lui Floyd a dus la un val de demonstraţii în Statele Unite, unele cu caracter violent, însă acestea s-au extins pe întreg mapamondul.

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a anunţat, la jumătatea lunii mai, că a pus oficial capăt sezonului 2019-2020 din această ţară, fără a desemna o campioană, decizia fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Ajax Amsterdam, la care joacă Răzvan Marin, lider în Eredivisie la egalitate de puncte cu AZ Alkmaar (dar cu golaveraj mai bun), va fi calificată în grupele viitoarei ediţii a Ligii Campionilor, potrivit KNVB.

Alkmaar va avea nevoie să joace două tururi preliminare pentru a accede în grupele Ligii Campionilor.

Conform clasamentului îngheţat după etapa a 26-a (din 34), disputată pe 8 martie, Feyenoord Rotterdam, PSV Eindhoven şi Willem II Tilburg vor evolua în Europa League.

Federaţia olandeză a fost prima dintre cele afiliate la UEFA care a luat o astfel de decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.