Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jucător de la Sampdoria se implică în lupta împotriva schimbărilor climatice

www.digisport.ro
Juventus Sampdoria

Mijlocaşul norvegian Morten Thorsby, de la clubul italian Sampdoria, a decis să poarte tricoul cu numărul 2 în sezonul 2021/2022 pentru a creşte gradul de conştientizare al schimbărilor climatice, cifra reprezentând obiectivul pe termen lung de a reduce încălzirea globală al Acordului de la Paris, transmite Reuters.

Conform acordului global de la Paris, circa 200 de ţări au fost de acord cu un plan de a menţine încălzirea globală ''cu mult'' sub 2 grade Celsius deasupra temperaturilor preindustriale, pentru a consolida răspunsul global la schimbările climatice, potrivit agerpres.ro.

Thorsby, 25 ani, cu şapte selecţii la naţionala norvegiană, a purtat sezonul trecut nr. 18 pe tricou, dar acum ''vrea să-şi folosească viaţa ca ca să lupte pentru ceea ce este important''.

''Voiam să fiu mai bun decât oricine, dar în acelaşi timp o parte din mine se întreba: 'ce faci'. Avem o uriaşă criză de mediu şi eu joc fotbal. Asta nu are niciun sens. Am vorbit cu părinţii mei şi am ajuns la concluzia că vreau să-mi utilizeze viaţa să lupt pentru ceea ce este important şi cel mai bun lucru pe care pot să-l fac este să joc un fotbal cât mai bun şi să continui să vorbesc despre aceste probleme importante'', a declarat Thorsby, cu prilejul podcast-ului BroPod de la începutul săptămânii.

Internaţionalul norvegian a fondat Fundaţia ''We Play Green'', care încurajează comunitatea de fotbal să adopte iniţiative care protejează mediul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.