Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător celebru le dă lecţii celor de la PSD şi ALDE: Cum trebuie să fie ministrul Justiţiei

ministerul justitiei

Un celebru judecător din ţara noastră le dă lecţii celor de la PSD şi ALDE. Ce trebuie să se întâmple pentru ca justiţia din România să nu mai aibă parte de derapaje? Horaţius Dumbravă le transmite politicienilor portretul perfect  unui viitor ministrul al Justiţiei.

Citeşte şi: Mircea Badea, probleme cu poliţia: 'Am fost urmărit'

"Un bun cunoscător al sistemului de justiţie. Justiţia nu-şi mai permite să mai piardă timp, aşteptând ca un ministru să se rodeze în funcţie. În al doilea rând, aştept şi cred că toată societatea românească aşteaptă ca viitorul ministru, indiferent din ce zonă politică vine, să susţină în continuare şi să întărească chiar lupta împotriva corupţiei, pentru că e totuşi un subiect nu numai lăudat la Comisia Europeană, dar România a făcut progrese imense, inclusiv economic şi social, datorită acestor performanţe. În al treilea rând, aş vedea continuarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pe toate palierele, inclusiv în ce priveşte eficientizarea activităţii instanţelor şi aici trebuie spus că proiectele de modificare a legilor justiţiei, care au fost finalizate de actualul ministru, doamna Raluca Prună, ar trebui duse în Parlament, mai ales că acolo sunt modificări extrem de importante în această zonă a eficientizării activităţii instanţelor, inclusiv în ce priveşte eficientizarea activităţii Inspecţiei Judiciare", a spus Horaţius Dumbravă pentru rfi.ro.

Citeşte şi: Gică Hagi VINDE Viitorul: 'Suntem în negocieri avansate'

Şi asta nu e tot. Dumbravă lansează şi un avertisment. "România nu se mai poate întoarce, chiar dacă spun unii şi alţii, formatori de opinie, că România se poate întoarce, am ajuns la un nivel de la care nu ne mai putem întoarce înapoi, nu avem voie să facem lucrul ăsta. De aceea, sunt convins că ministrul Justiţiei va susţine lupta împotriva corupţiei, aşa cum a continuat până acum şi poate şi la un nivel superior, prin discuţiile pe care le va avea cu responsabilii din sistem, în primul rând Ministerul Public. E un moment fast, pentru că iată, vine un ministru nou, vine un CSM nou, un CSM care din punctul meu de vedere, membrii aleşi sunt membri raţionali, cu background managerial în spate, deci se poate lucra şi avem un preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nou, cu o voce clară, limpede şi percutantă. Deci poate fi un moment fast, ar fi păcat ca România să-l rateze", a mai spus judecătorul conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.