Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este judecătorul numit să conducă ancheta ONU cu privire la încălcări ale Rusiei în războiul din Ucraina

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Consiliul ONU al Drepturilor Omului (UNHRC) l-a însărcinat miercuri pe Erik Mose, un judecător norvegian care a făcut parte din mai multe tribunale internaţionale, să conducă ancheta cu privire la încălcări comise de către Rusia în Războiul din Ucraina, relatează AFP, potrivit news.ro.

Erik Mose, un fost judecător de la Curtea Supremă a Norvegiei şi de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a prezidat Tribunalul Penal Internaţional (TPI) privind Rwanda, a fost numit preşedinte al acestei Comisii de anchetă internaţională independentă, nou înfiinţată.

Preşedintele Consiliului ONU al Drepturilor Omului, Federico Villegas, a numit alte două personalităţi să facă parte din echipă.

El i-a numit pe Jasminka Dzumhur, o mediatoare a drepturilor omului în Bosnia-Herţegovina, şi pe columbianul Pablo de Greiff, care a fost principalul expert ONU în promovarea adevărului, justiţiei şi reparaţiilor.

Consiliul ONU al Drepturilor Omului a aprobat, la 4 martie, o rezoluţie în favoarea înfiinţării unei Comisii internaţionale de anchetă cu privire la încălcări ale drepturilor omului şi dreptului umanitar în Ucraina, în urma invaziei Rusiei, la 24 februarie.

Această rezoluţie, iniţiată de Kiev, condamnă ”încălcările drepturilor omului şi atingerile acestor drepturi care rezultă din agresiunea Federaţiei ruse” şi cere o retragere rapidă a armatei ruse din Ucrana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.