Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un Julien pentru liniștea PNL. Liderii din teritoriu, nemulțumiți. Ce așteptări au de la Cioloș

Amos News
ciolos gorghiu

Premierul Dacian Cioloș  este  așteptat  astăzi  după-amiază  să facă  "convergența"  cu liberalii pe  "Platforma România 100". Și nu numai. Întâlnirea  este  menită  să mai  risipească temerile  liderilor  și activiștilor  liberali  din  teritoriu,  nemulțumiți că  actualul premier  nu-și  asumă mai  mult  parteneriatul cu  ei,  deși se  așteaptă  să  fie  prim-ministru  și  după  alegerile parlamentare,  cu aportul PNL și USR.

Consiliul Național  al PNL va  valida  astăzi propunerea   BPN ca  Dacian  Cioloș  să  fie  premierul  asumat  al partidului   după  alegerile din 11  decembrie și nucleul  în jurul căruia   vor  încerca   să facă o majoritate  parlamentară pentru  impunerea   unui   nou   guvern.  Confirmat cu prezența la această  ședință, Dacian Cioloș  va   ține  mai mult  decât  un discurs.

"Cioloş  nu  vine să ne explice  cum mama sa l-a numit și  Julien.  Ai noștri  trebui  calmați  și motivați  să tragă  în campanie. Suntem  cu  10  zile  înainte  de debutul pentru parlamentare și suntem în urmă pentru că băieții susțin că nu înțeleg  cum  vor  fi  susținuți la  rândul lor de tehnocrații pe care trebuie  să-i  aducă  din nou la putere", ne-au explicat surse  din conducerea PNL.

Premierul a anunțat recent  că va participa  doar la anumite acţiuni ale partidelor politice pentru a explica principiile cuprinse în Platforma România 100. 

"Eu o să comunic în jurul lor (principiilor din cadrul Platformei - n.r) cât e posibil. Deja mă bucur că după ce le-am lansat cel puţin pe internet sunt peste 50.000 de susţinători. Sigur, la scara întregii ţări se poate spune că nu e mult (...) O să discut şi cu partidele politice atunci când sunt invitat să pot să le explic şi aşa trebuie înţeleasă participarea mea la anumite acţiuni ale unor partide politice. Nu e vorba de o adeziune politică. E vorba de utilizarea unei oportunităţi pentru a susţine şi pentru a explica aceste puncte şi voi participa acolo unde sunt invitat pentru a clarifica ce înţeleg eu prin acele puncte", a spus Cioloș.

Potrivit unor  surse  din conducerea centrală,  se  dorește mai mult de atât  din partea  actualului premier.  Mai   toți  liderii  de filiale l-ar  dori  pe Cioloș  prin turneu  prin țară. Conducerea se teme  însă că o astfel de acțiune  ar   face  însă mai mult  rău decât   bine.  Cioloș  are potențialul de a  atrage  voturi  pentru PNL, din partea  nehotărâților și a celor care nu mai  doresc  să  voteze  cu partidele   tradiționale,  mai curând dacă  rămâne neînregimentat politic și doar  asumat de partide  precum PNL și USR.

" O parte  din electorat va înțelege  astfel că dacă doresc ca  Cioloș să rămână la Palatul Victoria ca  premier, el  are   nevoie  de o majoritate  parlamentară, o majoritate formată din parlamentari aleși,  ai partidelor  favorabile  acestui  scenariu  de acțiune  și  platformei pe care   el o promovează. Cu alte  cuvinte,   simpatizanții lui ar trebui să  voteze răul cel mai mic, să aleagă PNL și USR , pentru a nu se  confrunta cu răul cel mai mare,  lipsa lui Cioloș de la  cârma  guvernului după 11 decembrie", ne-au explicat sursele citate rațiunea pentru care  este  mai avantajos un Cioloș neintrat în  rândurile liberale.

Tocmai  din această  cauză, Cioloș nu dorește să se implice direct în campania electorală pentru parlamentare și din acest motiv a cerut liderilor PNL și USR să-i respecte această dorință. Deocamdată, liberalii au lansat în Bucureşti afişe electorale cu imaginea lui Cioloş, în care este menţionată platforma propusă de el şi care îl prezintă ca fiind premierul susţinut de PNL.  Pe  viitor  însă, în campanie,  vor împânzi țara cu  afișe pe care  vor  trona candidații liberali  alături de  Cioloș, susțin sursele  citate. Chiar dacă acesta nu este de acord.

„I-am rugat să nu folosească imaginea mea, i-am rugat pe amândoi, şi unii şi alţii (PNL şi USR - n.r.), tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis că nu voi participa la campania electorală. Nu pentru că nu aş vrea să susţin anumite idei sau valori, ci pentru mi-am luat un angajament", susținea recent premierul, la un post de televiziune.

Pentru a risipi  temerile  liberale,  după ședința  Consiliului Național, Cioloș va  fi așteptat într-o  altă sală la Parlament pentru a  socializa   cu liderii  liberali din teritoriu și a  le explica mai  bine  natura  parteneriatului  dintre cele  două părți. Totul, la un pahar de  șampanie  și alături de un  bufet plin  cu de toate  pentru cei  veniți de departe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.