Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist și soția sa au fost împușcați în propria casă

pistol, impuscat, arma

Un jurnalist somalez şi soţia sa au fost împuşcaţi mortal de presupuşi membri ai grupării islamiste Al-Shabaab, a anunţat joi poliţia, relatează DPA.

Daud Ali Omar, 35 de ani, care lucra la un post de radio independent din oraşul Baidoa (zona de sud-centru a ţării), şi soţia sa au fost împuşcaţi mortal, în timp ce dormeau, de persoane care au intrat în casa lor, miercuri noaptea, a anunţat un reprezentant al poliţiei locale, Mahad Mohamed.

Atacul nu a fost revendicat de nicio grupare, dar Al-Shabaab a atacat deseori ziarişti în această ţară din Cornul Africii. Mahad Mohamed a declarat că gruparea a mai comis atacuri la Baidoa în ultimele luni, atacuri ce au vizat cercetători islamici moderaţi şi antreprenori.

Mohamed Ibrahim, de la Uniunea Naţională a Jurnaliştilor Somalezi, a declarat că uciderile 'vizează suprimarea libertăţii presei şi a celei de expresie'.

Potrivit grupurilor de monitorizare globală a media, Somalia este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru ziarişti. În 2012 au fost ucişi 18 ziarişti, în 2013 - şapte şi anul trecut - cinci.

Omar a fost primul ziarist ucis în acest an. La începutul lunii, fotoreporterul Farhan Suleiman Dahir a supravieţuit unei tentative de asasinat de către membri ai grupării Al-Shabaab, la Mogadishu.

Atacatorii au vizat ziarişti care scriau despre Al-Shabaab sau despre rivalităţile între clanurile din Somalia, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.