Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider al rebelilor ucrainieni a fost asasinat la Donețk

donetk airport

Arseni Pavlov, zis Motorola, un comandant al rebelilor pro-ruşi din Ucraina, a fost ucis duminică de explozia unei bombe la Doneţk, transmite AFP citând ca surse autorităţile locale. Pavlov supravieţuise în iunie unui alt atentat cu bombă, în aceeaşi localitate din estul Ucrainei. 

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, "a violat armistiţiul şi ne-a declarat război", a afirmat liderul republicii populare autoproclamate Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, în prezenţa jurnaliştilor de la faţa locului. 

Duminică seara, imobilul unde s-a produs explozia era înconjurat de camioane militare, un blindat uşor şi circa 50 de oameni înarmaţi, relatează AFP. Un soldat cu însemnele unităţii Sparta, comandate de Pavlov, a arătat că bomba fusese amplasată în ascensor. Alături de comandantul "Motorola" a fost ucis şi bodyguardul acestuia. Soldatul, care a refuzat să-şi spună numele, a afirmat că "este fie o operaţiune a serviciile ucrainene, fie o lovitură a alor noştri". 

Şi alţi comandanţi rebeli au fost ucişi în circumstanţe neclare, reaminteşte AFP. În 2015, liderul cazac Pavel Dremov a fost ucis de un autovehicul-capcană, iar Aleksandr Bednov, zis Batman şi Alexei Mozgovoi au căzut în ambuscade. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.