Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider ALDE, dispus la o înțelegere cu PSD: 'Nu cunosc strategia partidului după ieșirea de la guvernare. Suntem între ciocan și nicovală'

ALDE
ALDE sigla

Liderul ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, spune că nu cunoaște strategia partidului după ieșirea de la guvernare, însă vrea o colaborare locală cu PSD. În caz contrar, cele două partide „ar da peste cap foarte multe lucruri”.

Președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că despre retragerea de la guvernare s-a discutat în ALDE după alegerile europarlamentare și atunci s-a considerat că partidul a fost pedepsit de electorat din cauza faptului că a stat alături de PSD.

„Noi am avut puncte de vedere susținute de-a lungul timpului care nu au fost luate în seamă. Când s-a discutat ieșirea ALDE de la guvernare au fost colegi, printre care și eu, care au zis să rămânem la guvernare, nu pentru a susține PSD, ci pentru a contribui la guvernarea României cu ideile și propunerile noastre concrete care să îmbunătățească situația de la Guvern. Acum s-a luat decizia de ieșire de la guvernare, dar problema este că nu cunosc strategia partidului, ce pași urmează să fie făcuți în continuare, or eu nu știu acum ce vom face și încotro ne îndreptăm”, a spus Niță.

Klaus Iohannis își arogă meritele: 'Parteneriatul strategic cu SUA a devenit mai robust şi a dobândit mai multă substanţă'

Potrivit acestuia, deși ALDE a decis să iasă de la guvernare, o colaborare cu PSD trebuie să existe pe plan local, cel puțin în județul Olt.

„Împreună cu PSD am constituit majoritate în consilii locale comunale, orășenești și municipale din județul Olt și am da peste cap foarte multe lucruri în această perioadă în care nu este cazul. Eu sunt dispus la o înțelegere amiabilă, omenească, dar acest lucru trebuie să îl dorească și cei de la PSD. Voi purta o discuție cu cei de la PSD Olt”, a mai spus liderul ALDE Olt.

Întrebat cum va funcționa în teritoriu, pe plan local, o colaborare ALDE – PSD în condițiile în care la nivel central coaliția nu mai există, Mihai Niță a răspuns că este posibil să fie păstrate anumite structuri în teritoriu și o colaborare pe plan local, dacă vor fi găsite soluții la actuala situație de criză.

„Dacă ALDE rămânea la guvernare, era foarte posibil ca partidul să dispară, dar este posibil și în actuala situație să dispărem dacă nu venim cu un plan serios, fiindcă suntem între ciocan și nicovală. Dar cu o strategie bună putem anul viitor să intrăm în consiliile locale, județene și în primării și să ne gândim la parlamentare”, a afirmat Niță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.