Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider ALDE îl dă de gol pe Klaus Iohannis: Ce face președintele chiar în timpul ședinței solemne a Parlamentului

Inquam Photos / Adriana Neagoe
iohannis gesturi reactii

Vicepreședintele ALDE, Marian Cucșa, a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că toată lumea se aștepta ca președintele Klaus Iohannnis să facă "tot ceea ce ține de el" pentru a împiedica buna guvernare, referindu-se la decizia lui Iohannis de a amâna revocarea și numirea noilor miniștrii.

"E un lucru la care se aștepta toată lumea să facă tot ceea ce ține de el să împiedice buna guvernare. Poate nu face propunerile și pentru că este plecat din țară. Dumnealui pleacă să sărbătorească Marea Unire în Franța. Când avem ceremonia festivă în Parlament, pe 28 noiembrie, domnul Iohannis este plecat în Franța. Așa știe domnul Iohannis să respecte poporului, pentru că până la urmă Parlamentul e forul reprezentativ al poporului. De aceea clădirea Parlamentului este denumită și Casa Poporului. Cam acesta e respectul pe care îl oferă domnul Klaus Iohannis poporului", a afirmat Marian Cucșa, joi pentru MEDIAFAX.

Citește și: Lovitură dură pentru ANAF! Instanța i-a dat câștig de cauză lui Dan Voiculescu – Suma impresionantă pe care trebuie să i-o achite Fiscul

Întrebat cum vede faptul că președintele Iohannis a afirmat că nu blochează activitatea Guvernului și că acțiunile sale sunt în cadrul constituțional, Marian Cucșa a răspuns: "Dumnealui poate să declare ce dorește, dar evidențele sunt clare. Printr-un asemenea demers nu face decât să blocheze buna desfășurare a activității Guvernului".

De asemenea, chestionat ce cale de acțiune ar fi de urmat, în sensul unei posibile contestări la CCR sau a suspendării șefului statului, Cucșa a replicat: "Mergem un pic prea departe. Nu pot să vă spun care va fi calea de urmat sau ce se va întâmpla, însă va fi o discuție în coaliție".

Citește și: Atomica a fost detonată în spațiul public! Visul pe care Klaus Iohannis i l-a spulberat Olguței Vasilescu

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului și data de 1 Decembrie.

Lucian Șova și-a înregistrat, joi, la ora 10.48, demisia din funcția de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Șova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Citește și: Investiție de milioane de euro! Pe ce va cheltui banii Primăria Capitalei

Reamintim că Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, miercuri, că Parlamentul se va reuni pe 28 noiembrie într-o ședință solemnă consacrată celebrării Centenarului.

De asemenea, Klaus Iohannis va efectua o vizită în Franța, în perioada 27-28 noiembrie, cu ocazia inaugurării Sezonului cultural România-Franța, care are loc într-un an cu multiple semnificații: 10 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic, precum și celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, a informat Admnistrația Prezidențială.

Citește și: Lovitură dură pentru ANAF! Instanța i-a dat câștig de cauză lui Dan Voiculescu – Suma impresionantă pe care trebuie să i-o achite Fiscul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.