Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider cu greutate a fost EXCLUS de pe lista PSD pentru parlamentare

PSD2

Deputatul PSD Vlad Cosma, vizat în două dosare de corupţie, dintre care unul se află în instanţă, nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar, a anunţat, joi, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, care a arătat şi că pe listă nu se vor afla persoane care pot afecta imaginea partidului, PSD dorind să aibă "liste curate".

Toader a spus, într-o conferinţă de presă, că organizaţia judeţeană a trimis la Bucureşti o listă cu 20 de propuneri pentru alegerile parlamentare, lista fiind întocmită în ordine alfabetică, ordinea eligibilităţii urmând a fi stabilită de Comitetul Executiv Judeţean.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

În context, liderul PSD Prahova a arătat că pe listă nu se vor afla persoane care au probleme de imagine, partidul dorindu-şi să aibă "liste curate".

"Ne dorim ca pe aceste liste, neluând în calcul ordinea, să nu existe oameni cu probleme de imagine în rândul potenţialilor candidaţi. Din acest motiv, am avut mai multe discuţii interne, ne dorim să avem o reprezentativitate bună din rândul organizaţiei de femei, organizaţiei de tineret (...). Oricine ar putea aduce prejudicii de imagine partidului nu va fi pe listă. (...) Ne dorim să avem nişte liste curate", a afirmat Toader, răspunzând unor întrebări.

Citește și: Ea e femeia care reprezintă România la Miss Earth 2016: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / FOTO

Întrebat dacă deputatul Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie, şi urmărit penal în dosarul "Herţanu", instrumentat de DNA Ploieşti, se regăseşte printre propunerile trimise la Bucureşti, şeful PSD Prahova a spus că parlamentarul a fost propus de colegii săi să candideze, însă a decis să nu intre în cursa electorală.

"A fost o propunere din partea organizaţiei de la municipiu, din partea câtorva colegi, dânsul a revenit şi a spus că nu îţi doreşte să candideze la aceste alegeri. Este decizia domniei sale, nici măcar nu a mai fost luat în discuţie cu conducerea naţională. Nu şi-a depus CV-ul", a explicat Toader.

Citește și: DEZVĂLUIRILE unei vedete despre Donald Trump: Unele nu aveau sutien, altele erau goale! Intra cum voia

Totodată, el a menţionat că nicio persoană din familia Cosma nu şi-a depus până la acest moment CV-ul pentru a fi luată în considerare în vederea participării la scrutinul din decembrie.

Pe de altă parte, printre propunerile pe care PSD Prahova le-a făcut pentru alegerile parlamentare se află şi Toader, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Citește și: Dovedit științific: Femeile vorbesc mai mult decât bărbații, iar numărul cuvintelor rostite în plus e URIAȘ

Bogdan Toader a spus că deocamdată este o propunere, că încă nu şi-a depus CV- ul şi că discuţia în ceea ce îl priveşte este una "aparte".

"În privinţa mea a fost o discuţie cu totul şi cu totul aparte pentru că nu ne dorim să minţim populaţia şi cetăţenii care ne acordă încrederea lor, în sensul că, dacă mă înscriu în această competiţie internă şi dacă mă voi regăsi pe lista validată de către BEJ şi voi candida, nu îmi permit apoi să zic 'dom'le, îmi aleg, rămân la CJ'. Deci, nu facem astfel de lucruri pentru că suntem totuşi un partid serios. (...) Nu am discutat încă cu domnul preşedinte Dragnea pe această temă, dar, dacă posibila mea candidatură ajută într-un fel sau altul PSD, atunci sigur mă voi înscrie în competiţia electorală internă. Deocamdată sunt doar o propunere, ca şi ceilalţi colegi ai mei", a declarat şeful PSD Prahova.

Citește și: Ea e CEA MAI FRUMOASĂ profesoară din lume: Cum a fost filmată în timp ce preda / VIDEO

Întrebat dacă a fost propus să deschidă lista pentru Camera Deputaţilor, el a răspuns că "nu neapărat".

În data de 4 octombrie, PSD a dat publicităţii o listă de propuneri pentru alegerile parlamentare pe care se regăseau 19 nume, printre care deputatul Vlad Cosma, vicepreşedintele Senatului, Augustin Mitu, dar şi fostul prefect Rodica Paraschiv şi primarul de la Buşteni, Emanoil Savin, care s-a înscris în PSD înaintea alegerilor locale organizate în urmă cu câteva luni.

Citește și: Miley Cyrus a făcut SHOW PORNO pe scenă: Fanii au pipăit-o în zonele intime și au sărutat-o / VIDEO 18+

Pe aceeaşi listă se regăseşte şi senatorul Radu Oprea, trimis în judecată, la începutul acestui an, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru evaziune fiscală sub forma autoratului şi spălare a banilor sub forma complicităţii.

Conform datelor de pe site-ul instanţei supreme, judecătorii au constatat neregularitatea rechizitoriului cu privire la mai multe aspecte şi au dispus, în luna martie, restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, decizia rămânând definitivă în luna mai, titrează agerpres.ro.

Citește și: Asta e noua modă a fetelor, pe Instagram: Cum le sucesc mințile bărbaților / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.