Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL cere sancțiuni dure împotriva lui George Buhnici

Youtube
George Buhnici

Afirmațiile „defăimătoare și misogine”, cu atât mai mult venite din partea unei persoane publice precum George Buhnici, sunt „inadmisibile într-o țară care promovează drepturile și libertățile fundamentale”, declară liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, care cere măsuri ferme din partea instituțiilor statului.

„Respectul, toleranța și incluziunea sunt valori care definesc o societate educată și civilizată.

Dezaprob declarațiile misogine ale lui George Buhnici, încercarea de a compara femeile cu obiecte și clasificarea lor în funcție de aspectul fizic. Dacă ar fi fost doar o scăpare nefericită, orice persoană publică și-ar fi cerut scuze imediat, dar asta nu s-a întâmplat. În schimb, Goerge Buhnici a ales să alimenteze controversele propriilor declarații stârnind mânia unui întreg popor.

Institutiile statului trebuie să intervină ferm pentru a evalua spre sancționare aceste afirmații cu accente de instigare la pedofilie și la afectarea demnității umane.

Dacă aș fi sponsor al acestui domn, i-aș retrage imediat susținerea pentru că lipsa unei reacții înseamnă acceptare și complicitate. Nicio companie nu-și poate permite să susțină discriminarea, misoginismul, atitudini primitive și antidemocratice.

Astfel de afirmații jignitoare la adresa aspectului sau intelectului unei femei, desprinse dintr-o epocă demult apusă, trebuie respinse cu tărie în societatea modernă. Avem datoria să fim responsabili pentru ceea ce facem și ceea ce spunem și să arătăm prețuirea și respectul nostru pentru toate femeile”, a punctat Muraru, pe Facebook.

Context

George Buhnici și-a lăudat soția pentru aspectul extrem de tânăr pe care îl are și a declarat, fără perdea, că atunci când e în vacanță la mare îi place să se uite la sâni și funduri. Banca BCR a anunțat că întrerupe colaborarea cu jurnalistul George Buhnici (vezi mai multe aici). De asemenea, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) analizează declaraţiiile lui George Buhnici. El riscă o amendă contravenţională între 2.000 şi 100.000 de lei, dacă va fi găsit vinovat de CNCD, însă poate ataca în justiţie o eventuală decizie nafavorabilă.

Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea (PSD), a critcat atitudinea lui George Buhnici, pentru declarațiile acestuia privitoare la femei. Firea susține că este anormal ca femeile să fie judecate doar prin prisma corpului lor și arată că nu este acceptabil ca „bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță” (vezi mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.