Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL iese la atac cu o analiză INCENDIARĂ: 'Dragnea-Vâlcov şi PSD, responsabili de SUBMINAREA economiei naţionale...'

analiza

Senatorul PNL Florin Cîțu face o analiză economică la sânge şi îi acuză pe Liviu Dragnea şi pe social-democraţi, dar şi pe unul dintre "părinţii" programului de guvernare, Darius Vâlcov, că au subminat economia naţională. "A combinat populismul caracteristic comuniştilor cu metodele găinarilor", scrie Florin Cîţu.

Citeşte şi: S-a încheiat VOTUL! Un sondaj al Federaţiei Europene a HOTĂRÂT: Cea mai bună gimnastă a Europei e o ROMÂNCĂ

"Dragnea-Valcov si PSD responsabili de subminarea economiei nationale!

Economia Romaniei este supraincalzita, vulnerabila si instabila.

Cum sa va explic eu cel mai bine ce au facut Dragnea, Valcov si PSD cu economia asta? Cel mai usor este sa va ganditi la cum actioneaza gainarii, hotii de buzunare, cei cu alba-neagra etc. …. Sunt trei etape. Intai te fac sa crezi ca ai castigat ceva. Pe urma iti distrag atentia. Iar in final toti te fura.

Asa a actionat PSD. De fapt a facut si mai mult. A combinat populismul caracteristic comunistilor cu metodele gainarilor. Scopul final- sa te fure si sa nu-ti dai seama (sau iti dai seama prea tarziu).

In 2017, consumul real final ca % din PIB a ajuns la cel mai mare nivel 104% (este mai mare pentru ca sunt alte componente care au contributie negativa). In acelasi an investitiile reale ca % din PIB au scazut la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Suntem cu investitiile cam pe unde eram in 2005.

Asta da iresponsabilitate. Nici Dragnea, nici Valcov si niciun alt PSD-ist nu si-ar fi administrat propria afacere atat de iresponsabil (da, stiu, socialisti si “antreprenori de succes”- sa te iei cu mainile de cap nu alta). Niciunul nu ar fi cheltuit bani din imprumturi in timp ce ar taiau investitiile. Ca doar nu sunt sinucigasi. Dar cand este vorba despre banii vostri, este simplu sa fie iresponsabili.

Comparatia cu 2008 este importanta. Exact ca in 2008, consumul arata ca economia este supraincalzita. In acelasi timp, investitiile arata de ce economia astazi este vulnerabila si instabila. Fara investitii esti vulnerabil. Sa mai adaugam aici ca in 2008 datoria publica era de 13% din PIB iar astazi este la 40% din PIB.

Efectele dezmatului fiscal din 2017 au inceput sa se vada. Inflatie, deficite mai mari, dobanzi in crestere, moneda nationala pe tobogan. Toate aceste evolutii si dezechilibre se vor accentua masiv in 2018.

Trebuie sa tineti minte ca PSD este resposabil pentru ce va urma. Cand cresterea economica se va transforma in recesiune, deficitul bugetar se va tripla, moneda nationala se va deprecia cu cel putin 10% intr-o luna, dobanzile ajung iar peste 5% si Romania se va imprumuta din nou de la FMI sa va aduceti aminte cum ne-a furat PSD. Mai ales sa va aduceti aminte de Dragnea, Valcov, Tudose, Grindeanu, Misa si restul. Din punctul meu toti acestia trebuie sa raspunda personal.", scrie Florin Cîţu pe Facebook.

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu vine cu dezvăluiri ŞOC. Cine ar fi în spatele premierilor demişi de PSD, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.