Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider politic rus, după retragerea la est de Nipru: 'Ne vom întoarce cu siguranță la Herson. Rusia nu-i abandonează pe ai săi'

 Leonid Sluţkii

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) și șeful comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluțki, a descris retragerea trupelor ruse pe malul stâng al râului Nipru ca fiind o decizie corectă, necesară pentru a salva viețile militarilor ruși. El a exprimat această opinie în timpul unei întâlniri de lucru între o delegație a fracțiunii LDPR din Duma de Stat și guvernatorul interimar al regiunii Herson, Vladimir Saldo, care a avut loc joi la Genichesk.

„În ceea ce privește retragerea trupelor de pe malul drept, este o decizie forțată, este o decizie corectă pe baza salvării vieților militarilor noștri. Ne vom întoarce cu siguranță la Herson, vom câștiga cu siguranță în viitorul apropiat”, a declarat Sluțki, citat de serviciul de presă al LDPR și agenția rusă Tass.

„Occidentul colectiv a concentrat o cantitate incredibilă de arme letale moderne pe teritoriul Ucrainei, noi evaluăm obiectiv această situație. Vom câștiga cu siguranță. Nimeni nu se va preda la Herson o dată pentru totdeauna. Rusia nu-i abandonează pe ai săi”, a adăugat el.

Potrivit lui Sluțki, LDPR este gata să lucreze în permanență cu locuitorii din regiunea Herson. Parlamentarul a menționat că delegații au vizitat școlile și spitalul districtual central din regiunea Herson. „Am fost și la unul dintre centrele de cazare temporară pentru cei care își vor găsi în curând o locuință confortabilă, ne vom implica în acest sens. Principala noastră sarcină este să rezolvăm problemele cu care se confruntă acum Hersonul”, a adăugat el.

La 9 noiembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, la sugestia comandantului grupului de trupe din Ucraina, Serghei Surovikin, a ordonat retragerea trupelor rusești din regiunea Herson de pe malul drept al râului Nipru, unde se află centrul regional, pe malul stâng. Surovykin a subliniat că armata rusă a respins cu succes atacurile ucrainene, iar decizia de retragere a forțelor a fost legată, printre altele, de amenințarea de izolare a grupului din cauza inundării teritoriilor de sub TPP Kakhovskaya. Potrivit acestuia, toți civilii doritori - peste 115.000 de persoane - au fost deja evacuați de pe malul drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.