Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD amenință că depune un nou dosar la DNA: Ce personaje sunt implicate

dna

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că va depune o plângere penală in rem la DNA, nemulțumit fiind de presiunile care se fac în privința amplasamentului viitorului Spital Regional de Urgențe.

Chirica a spus că va depune o plângere in rem pentru a afla cine sunt politicienii care au fost la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a-l determina să refuze amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență din zona Moara de Vânt, care se află la aproximativ doi kilometri de Aeroportul Iași.

Citește și: IMAGINILE care au ȘOCAT internetul: Mireasa îi lasă pe invitați să o pipaie pe sâni și cere bani / VIDEO

"Vom depune plângere penală la DNA pentru trafic de influență și încercare de a contura o altă decizie tehnică pentru sprijinirea unui membru de partid. Vom cere cercetarea in rem până se află care sunt cele trei persoane care au fost (...) la cabinetul ministrului Sănătății cerând să nu ia o decizie cât este la Iași comisarul european Corina Crețu", a declarat primarul Mihai Chirica.

Fără a devoala nume, primarul a afirmat că persoanele în cauză l-au sfătuit pe ministrul Sănătății să nu accepte varianta propusă de municipalitate, cea a amplasării Spitalului Regional de Urgențe în zona Moara de Vânt, dar au prezentat ca variantă optimă un amplasament din localitatea Valea Ursului.

Citește și: Miley Cyrus a făcut SHOW PORNO pe scenă: Fanii au pipăit-o în zonele intime și au sărutat-o / VIDEO 18+

Potrivit lui Mihai Chirica, în instanță este un proces care se derulează de șase ani în urma revendicării terenului respectiv.

Primarul municipiului Iași a afirmat că a intrat în posesia unei adrese trimise de șeful aeroportului, Marius Bodea, către ministrul Sănătății și șeful Autorității Aeronautice Române.

Citește și: Asta e noua modă a fetelor, pe Instagram: Cum le sucesc mințile bărbaților / VIDEO

"Domnul Bodea, semnatarul adresei, spune printre altele: 'construcția unui asemenea obiectiv presupune creșterea traficului și nu mai poate ajunge nimeni în zonă'. Dumnealui nu face referire legată de zbor, ci este o referire directă către accesul către acest spital. Deci este o altă abordare. 'Din cauza regimului restrictiv al înălțimii se vor folosi macarale, acestea vor impiedica zborul avioanelor. Zborurile vor trebui corelate cu ridicarea sarcinilor macaralelor'", a mai spus Chirica.

Directorul Aeroportului Iași, Marius Bodea, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că instituția pe care o reprezintă nu avizează autorizații de construire, astfel încât toate afirmațiile primarului sunt ''tendențioase''.

Citește și: De ce sunt colorate pașapoartele, care e semnificația culorilor și ce elemente de securitate cuprind / VIDEO

Potrivit lui Bodea, în conformitate cu normativele în vigoare, Aeroportul Iași și-a ''îndeplinit datoria și a acționat legal'', înaintând factorilor de decizie acte pentru a aduce la cunoștință riscurile ce pot apărea în cazul realizării unei construcții precum Spitalul de Regional de Urgențe într-o zonă de risc operațional aerian.

"Amplasarea unui astfel de obiectiv de importanță regională într-o zonă cu restricții, lângă un aeroport care, prin activitatea sa, generează zgomot foarte mare, este clar o măsură care va crea o dublă problemă: disconfort fonic pentru cei ce beneficiază de serviciile spitalului și, cu siguranță, viitoare restricții de operare pentru Aeroport, întrucât legislația de mediu protejează sănătatea oamenilor în mod primordial, și nu investițiile, chiar dacă acestea sunt multiplicatoare în economie, așa cum este Aeroportul Iași. (...) Rog Primarul Iașiului să aibă decența de a nu-și ascunde greșeala de a decide amplasarea hazardată a SRU lângă Aeroport, prin infestarea opiniei publice cu declarații deplasate", a mai spus Marius Bodea citat de agerpres.ro.

Citește și: Abia acum s-a aflat: DETALIILE neștiute despre Michael Jackson / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.