Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD spune cum au aflat cei din Comisia JURI despre împrumutul făcut de Rovana Plumb: Șeful AEP, pus de PSD, e implicat,

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a afirmat că situația posibilului conflict de interese al Rovanei Plumb a apărut după ce președintele AEP, Constantin Buică, pus de PSD, a anunțat că nu va rambursa parte din bani către PSD, pe campanie la europarlamentare.

Acesta a catalogat acțiunea AEP ca fiind un abuz ce va fi rezolvat în instanță.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

"Există în clipa de față niște proceduri interne în Parlament (European-n.red.) care vor fi urmate. Sper că acestea vor fi urmate după acest refuz. Primele proceduri, cele care ar trebuie să fie active în această dimineață din cadrul Comisiei Juridice n-au mai fost respectate. Dincolo de acest aspect însă, faptul că doamna Rovana Plumb a căutat soluții, a fost proactivă pe această speță, pentru că lucrurile au fost foarte dinamice săptămâna trecută. Marți seara, președintele AEP a ieșit pe post spunând că nu vor fi plătiți banii către PSD. Noi la partid am primit abia miercuri o înștiințare oficială, deja miercuri dimineața în comisia JURI exista această întrebare: ”Cum veți rambursa creditul folosit în campanie?”. Până miercuri, atunci când știam că AEP va stinge această datorie, nu exista această problemă. Miercuri, această problemă a apărut la prânz cu înștiințarea oficială. Cred că termenul acesta record de a găsi soluții în trei zile a fost o variantă de salutat decât de condamnat. Cu o seară înainte, i-a apărut problema conflictului de interes, când AEP a anunțat la televizor că nu vă dăm banii să stingeți acest împrumut", a declarat Valeriu Steriu, luni, la Digi 24.

Citește și: EXCLUSIV Unde lucrează soția șefului de Poliție care ar fi amenințat-o pe mama Luizei: E procuror

Social-democratul a mai transmis că problema nerambursării banilor cheltuiți de PSD se va rezolva în instanță, decizia AEP fiind un abuz.

"Este o problemă pe care instanța o va rezolva. Știu alte partide care și-au câștigat în instanță acești bani. AEP a abuzat inclusiv intrând în comunicare publică înainte de a înștiința partidul. Toată metodologia este între PSD și AEP. Nu există Rovana Plumb, Ludovic Orban, niciun nume. Scurgerea de informații din AEP este ca pe vremuri. Este un abuz și o situație de coincidență stranie pe care AEP a dezvoltat-o", a completat Steriu.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan. Comisia va trimite o scrisoare către președintele PE, David Sassoli.

Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul controversat a fost achitat cu două apartamente deținute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Citește și: Halucinant: Poliția a fost de față la bătaia de la Piața Constituției! Realul motiv al scandalului

Președintele AEP, Constantin Buică, anunțase anterior că Autoritatea nu va rambursa suma de 3.380.000 lei cheltuită de PSD la alegerile europarlamentare, deoarece semnătura pe documentele depuse nu era susținută de președintele în funcție al partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.