Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider sindical din Educație amenință, în timpul negocierilor: Nu ne vindem pe un voucher! Vom intra în istorie

Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie

Peste 2.000 de sindicalişti din educaţie protestează, marţi, în faţa Prefecturii ieşene, cerând majorarea salariilor în învăţământ. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat, în faţa manifestanţilor, că bătălia este una grea şi dificilă, dar că profesorii nu vor face compromisuri.

"Această grevă va intra în cărţile de istorie. Depinde de noi cum vom intra, fie o facem ca pierzători, fie vom intra ca învingători. Nu facem compromisuri şi nu ne vindem pentru un voucher", a afirmat liderul sindical ieşean.

Lăcustă a precizat că sindicaliştii nu şi-au dorit această grevă şi că au avertizat încă din luna decembrie că există nemulţumiri serioase în rândul profesorilor.

Liderul sindicaliştilor din educaţie a precizat că responsabilitatea pentru greva aparţine guvernului. Lăcustă susţine că această criză poate fi rezolvată în 30 de minute, dacă există voinţa politică necesară din partea reprezentanţilor guvernului.

Laviniu Lăcustă a spus că angajaţii din învăţământ vor sta în grevă până când "Nicolae Ciucă va înţelege că profesorii nu mai pot fi minţiţi".

Protestatarii au ocupat zona din faţa Prefecturii judeţului, iar circulaţia rutieră a fost blocată. Manifestanţii au scandat printre altele "Nu cedăm", "Unitate" şi "Vrem respect".

În zonă au fost mobilizate mai multe echipaje de poliţie, dar şi jandarmi, dar nu au existat incidente.

Autor:

Florin Ghetau

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.