Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un malaezian a clonat carduri ca să beneficieze de saloanele de lux din aeroportul Changi / VIDEO

epa.es
singapore hong kong

Un bărbat de 32 de ani din Malaezia a realizat cu ajutorul laptopului său mai multe false carduri de îmbarcare pe curse aeriene pentru a putea sta în saloanele de așteptare și pentru a putea folosi restaurantele de lux din principalul aeroport internațional din Singapore, scrie digitaltrands.com.

Raejali Buntut a stat în aeroportul Changi timp de 18 zile în perioada 21 august — 7 septembrie după ce a pierdut un avion către țara sa de rezidență. Dar săptămâna aceasta el a fost trimis la închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de falsificare de documente. Luna trecută, Buntut a făcut controlul de bagaje la aeroport pentru zborul său programat în dimineața zilei următoare. Numai că bărbatul nu a mai prins avionul și a stat într-unul din saloanele de așteptare de lux de pe aeroportul Changi folosind cardul său de îmbarcare și un Priority Pass valid, care oferă acces în peste 1.000 de saloane de așteptare de pe aeroporturi din întreaga lume.

Pentru a putea să stea în continuare după expirarea perioadei de valabilitate a cardului de îmbarcare, Buntut s-a folosit de laptopul care-l avea la el și de câteva programe de editare documente, cu ajutorul cărora a realizat în 18 zile 31 de carduri de îmbarcare valabile, pe care le-a folosit pentru a vizita nouă executive lounge-uri deschise 24 de ore în cele trei terminale ale aeroportului. Potrivit presei locale, bărbatul a descărcat de pe internet imagini ale unor carduri de îmbarcare pe telefonul mobil emise de două companii aeriene — Cathay Pacific și Singapore Airlines — iar cu ajutorul programelor de editare documente le-a modificat cu numele său, numărul zborului și destinația. Apoi, le-a încărcat pe smartphone-ul său pentru a le arăta agenților de control ai aeroportului.

Saloanele de lux includ zone de liniște, acces gratuit la internet prin Wi-Fi, publicații gratuite, însă Buntut a fost foarte interesat de mâncarea și băuturile oferite, de camerele private pentru duș, de serviciile de masaj. Astfel de servicii costă între 100-500 de dolari pe an. După două săptămâni în care s-a bucurat de toate aceste facilități, un membru al personalului care se ocupa de aceste saloane de lux a înțeles că ceva nu este în regulă și a chemat poliția. Bărbatul a primit astfel trei săptămâni de ''cazare'' la închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.