Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare politician britanic recunoaște: Marea Britanie a pierdut lupta cu cannabisul, trebuie să legalizeze drogul

canabis

Marea Britanie a pierdut lupta cu eliminarea cannabisului de pe străzi, aşa că ar trebui să ia în considerare legalizarea acestui drog, a declarat un fost lider al Partidului Conservator, formaţiune aflată la guvernare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

William Hague, membru al camerei superioare a parlamentului şi fost lider al conservatorilor între 1997 şi 2001, a spus că un caz recent al unui băiat epileptic în vârstă de 12 ani care se luptă pentru a avea acces la medicamente bazate pe cannabis a arătat nevoia de a schimba legea. 

Mai general, el a spus că folosirea în scopuri recreative a cannabisului a devenit omniprezentă, iar ideea că ar putea fi eliminat din viaţa oamenilor este 'iluzorie'. Legalizarea acestui drog ar putea aduce beneficii economice şi sociale, a adăugat el. 

"Ideea că poate fi eliminat de pe străzi şi din vieţile oamenilor de către stat este absolut iluzorie. Lupta este efectiv pierdută", a scris Hague în Daily Telegraph.

Citește și: Atacul armat din Suedia s-a soldat cu morți și răniți: Bilanțul anunțat de autorități

"Când o lege încetează să mai fie credibilă şi greu de aplicat atât de poliţie, cât şi de cetăţeni, respectul pentru lege este în general afectat", a adăugat el. 

Guvernul conservator al premierului Theresa May a transmis luni că va lua în considerare posibile schimbări la regulile privind folosirea medicamentelor pe bază de cannabis după ce un băiat de 12 ani, Billy Caldwell, a fost internat după ce autorităţile i-au confiscat medicamentele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.