Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul ANRP al fostului deputat Nicolescu e la final - Un martor al acestuia a decedat iar alţii doi vor fi aduşi cu mandate de aducere

theodor nicolescu

Un martor din dosarul ANRP în care fostul deputat Theodor Nicolescu a fost condamnat în primă instanţă la 9,4 ani de închisoare cu executare a decedat. Alţi doi martori ceruţi pentru audiere de fostul demnitar urmează să fie aduşi cu mandate de aducere la termenul din 24 septembrie din dosar, în vreme ce agentul care trebuia să îi citeze pentru luni a fost amendat de instanţa supremă.

Un complet de trei judecători, format din magistraţii Dan Andrei Enescu, Dan Marius Foitoş şi Rodica Cosma, a reluat luni dezbaterile în dosarul în care inculpaţii dar şi DNA au făcut apel împotriva deciziei prin care protagonişti au primit ani grei de închisoare pentru fapte de corupţie legate de modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru o proprietate.

Concret, la termenul de luni, judecătorii au constatat că martorul Doru Iordache, care fusese citat pentru luni, la cererea lui Theodor Nicolescu, a decedat astfel că s-a stabilit încetarea citării acestuia.

În cazul celorlalţi doi martori ceruţi de fostul deputat, citaţi pentru termenul de luni, Mihai Septimiu Priboi şi Narcis Godeanu, vor fi citaţi pentru 24 septembrie cu mandat de aducere cu însoţitor.

Totodată instanţa supremă a stabilit amendarea agentului care s-a ocupat de citarea celor trei martori pentru termenul de luni.

La final, judectorii au atras atenţia avocaţilor din dosar că în 24 septembrie aceştia trebuie să fie pregătiţi de audieri, de discutarea unor cereri şi excepţii precum şi eventual de pledoariile finale în acest dosar.

Instanţa supremă dezbate apelurile din dosarul de corupţie "ANRP", cel în care răspund în faţa justiţiei fostul deputat Theodor Nicolescu, fostul şef al ANI, Horia Georgescu, fostul vicepreședinte al Autorităţii, Ingrid Mocanu dar şi alte persoane.

În acest dosar Curtea de Apel Bucureşti  a stabilit în februarie 2018 condamnarea fostului demnitar la nouă ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fostului președinte al ANRP, Ingrid Zaroour, la 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani, a fostului vicepreședinte ANRP Mihnea-Remus Iuoraș, la 4 ani si 6 luni de închisoare.

Alt foşti vicepreşedinţi ai ANRP au fost condamnataţi în acest caz, respectiv, Ingrid Mocanu, a primit 4 ani de închisoare, Remus-Virgil Baciu, 6 ani și 4 luni închisoare, fostul sef al ANI, Horia Georgescu 4 ani de închisoare,  fostul deputat Attila-Gabor Marko: 5 ani de închisoare.

Constantin-Cătălin Canangiu, membru în Comisia Centrala pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP a primit 4 ani de închisoare, Alexandru Florin Hanu, evaluator autorizat, 5 ani de închisoare, Gheorghe Vișoiu, angajata al ANRP: achitare, sancționat cu amenda administrativă de 1.000 de lei, Dorin-Cornel Drula, evaluator autorizat, 2 ani cu supendare pe o perioada de încercare de 4 ani şi Neculai Nistor, evaluator autorizat la 2 ani cu supendare pe o perioada de încercare de 4 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.