Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un martor din dosarul lui Dragnea, declarații incendiare în sala de judecată: Lucrau la sediul unui partid, salariile le luau de la DGASPC

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

La Înalta Curte de Casație și Justiție s-a consumat, joi, un nou termen în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de procurori că, în calitatea de președinte al CJ Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să angajeze fictiv două membre ale PSD, care lucrau, de fapt, pentru partid. În dosar, Liviu Dragnea va fi audiat pe 21 martie, în aceeaşi zi cu cei trei inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia în acest dosar - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica.

Tot pe 21 martie, vor fi audiaţi trei martori propuşi de Liviu Dragnea, respectiv Silvia Oprescu (secretar al CJ Teleorman), Liliana Magheru (director în CJ Teleorman) şi Timotei Stuparu (secretarul PSD Teleorman).

La termenul de judecată de joi au fost audiaţi şase martori, printre care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, precum şi foşti sau actuali angajaţi de la DGASPC Teleorman şi CJ Teleorman.

Sunt indicii temeinice că Tudorel Toader va solicita demiterea Laurei Codruța Kovesi (ANALIZĂ)

Eugen Vlad Ovidiu, fost vicepreşedinte al CJ Teleorman, a declarat în sala de judecată că el nu avea atribuţii legate de DGASPC Teleorman, susţinând că activitatea acestei instituţii era în coordonarea secretarului CJ Teleorman şi a preşedintelui consiliului de atunci, Liviu Dragnea.

„Pe cele două le-am întâlnit la sediul PSD Teleorman în anul 1996. Am avut senzaţia că ele erau angajate ale partidului. Adriana Botorogeanu se plângea mai mereu că nu-i ajungeau banii. Spunea că are nişte probleme familiale şi medicale. După ce povestea a ajuns în presă, şi-a dat demisia de la DGASPC Teleorman. Eu nu aveam atribuţii legate de această instituţie. Din dispoziţia lui Dragnea, coordonarea activităţii DGASPC era făcută de secretarul judeţului. Când directorul DGASPC avea o problemă se ducea mai întâi la secretarul judeţului şi, dacă avea poftă, se ducea apoi la preşedintele Consiliului Judeţean”, a spus Eugen Vlad Ovidiu, potrivit Digi24.

Ioana Peşte, care lucrează din 1996 la Departamentul Resurse Umane din DGASPC Teleorman, a declarat că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica erau considerate „vedete” în cadrul instituţiei.

Procurorii, ACUZAŢII dure în scandalul de la DNA: 'Se încearcă DECREDIBILIZAREA instituţiilor judiciare...'


„Ştiam din 2005 că cele două erau angajate la DGASPC, însă am aflat, din auzite, că ele lucrau de fapt la sediul unui partid politic. Salariile le luau de la DGASPC. Ştiau mulţi că ele nu veneau la serviciu. Cred că ştia şi conducerea instituţiei. La un moment dat, colegele de la Serviciul Contabilitate m-au întrebat: «Dar vedetele astea de ce nu vin la serviciu». Le-am spus că nu e treaba mea”, a explicat martora.

La un termen anterior, Mirela Chera, fost şef Serviciu Asistenţă Socială, martor în dosar, a declarat în faţa magistraţilor că social-democraţii angajaţi la DGASPC Teleorman erau protejaţi de Liviu Dragnea și că acesta era văzut ca un Dumnezeu.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.