Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medalion Lucian Pintilie va face parte din programul Festivalului Internaţional de Film Transatlantyk

aarc.ro
lucian pintilie

Un medalion Lucian Pintilie, care va cuprinde peliculele „Reconstituirea”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Balanţa”, „O vară de neuitat” şi „Terminus Paradis”, va face parte din programul Festivalului Internaţional de Film Transatlantyk, ce va avea loc între 13 şi 20 iulie în oraşul polonez Łódź, potrivit news.ro.

Pentru a evoca personalitatea cineastului român şi pentru a vorbi despre filmele prezentate în medalion, criticul de film Andrei Şendrea şi actorii George Mihăiţă şi Răzvan Vasilescu, protagonişti ai filmelor „Reconstituirea”, respectiv „Balanţa” şi „Terminus Paradis”, vor fi prezenţi la eveniment, informează Institutul Cultural Român din Varşovia.

Festivalul, ajuns la a opta ediţie, este un proiect al compozitorului Jan A. P. Kaczmarek, laureat cu Oscar, membru al Academiei Americane de Film şi al Academiei Europene de Film, şi îşi propune să fie o platformă artistică care să realizeze legături mai puternice între societate, artă şi mediu şi care să inspire discuţii pe teme importante.

Citește și: Actorul Jonathan Rhys Meyers, reținut de poliție după ce a avut o 'dispută verbală violentă' cu soția sa

Pe lângă proiecţiile de film, festivalul cuprinde în programul său ateliere, dezbateri şi concerte.

Łódź este unul dintre puţinele oraşe din lume care a primit din partea UNESCO statutul de „Oraş al Filmului”, ca parte a „Reţelei Oraşelor Creative UNESCO”. Această recunoaştere se datorează concentrării în acest oraş, al treilea ca mărime din Polonia, a peste 500 de întreprinderi din domeniul filmului, televiziunii, producţiei video şi muzicale, a unor studiouri şi platouri de filmare apreciate de profestionişti din întreaga lume, precum şi a activităţii celei mai importante şcoli de film din Polonia, „Leon Schiller”, unde s-au format şi au predat cineaşti de renume, precum Andrzej Wajda, Roman Polański, Krzysztof Zanussi şi Krzysztof Kieślowski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.