Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic de la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a fost testat pozitiv la COVID-19

Inquam Photos/ Octav Ganea
isoleta coronavirus

Un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a fost testat pozitiv la COVID-19 şi este internat la secţia de boli infecţioase a unităţii sanitare.

"În seara zilei de 14.04.2020 un cadru medical din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a fost testat pozitiv la COVID-19. Medicul este internat la secţia de boli infecţioase a spitalului, secţie care se ocupă acum de bolnavi COVID-19. Nu se cunoaşte sursa infectării", a precizat SJU Miercurea Ciuc, într-un răspuns transmis la solicitarea AGERPRES.

Citește și: Informații îngrijorătoare! Până când ar putea fi necesară distanțarea socială

Potrivit sursei citate, în urma acestui fapt, au fost testaţi angajaţii din tura cadrului medicului infectat, conform procedurii şi rezultatele au fost negative, pentru toţi.

De asemenea, s-a început şi este în curs testarea angajaţilor din Unitatea de Primiri Urgenţe, conform procedurilor, iar activitatea secţiei nu este, deocamdată, afectată.

Citește și: Traian Băsescu îl face praf pe Marcel Vela: Demagogul cu elice a reuşit să-l ajungă pe Ponta şi în demagogie şi în ticăloşie

"Până la primirea rezultatelor, aceşti angajaţi lucrează în continuare, cu respectarea regulilor de protecţie, cu purtarea echipamentului de protecţie, iar la sfârşitul turelor se pot odihni într-o locaţie desemnată pentru acest scop, asigurată de Consiliul Judeţean Harghita", se mai arată în răspunsul transmis AGERPRES.

Sursa citată a mai precizat că dezinfecţia spaţiilor din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe se desfăşoară încontinuu şi că "echipamentul de protecţie pentru personal a fost şi este asigurat şi în prezent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.