Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic italian s-a pensionat spărgând în mii de bucăți telefonul spitalului cu o bâtă de baseball

www.sansanews.ro
bâtă baseball

Un medic italian care s-a pensionat și-a invitat pacienții și prietenii într-o piață publică pentru a-i saluta în ultima sa zi de muncă, după care, cu o bâtă de baseball, a spart în mii de bucăți telefonul fix al clinicii în care lucra.

Gestul simbolic a fost făcut de Ugo Gaiani, un medic generalist care a ieșit la pensie după 39 de ani de activitate, dintre care ultimii 33 i-a petrecut la Guastalla, în zona Bassa Reggiana, potrivit Mediafax.

A urmat un moment de eliberare pe care medicul însuși l-a organizat vinerea trecută, la finalul ultimei sale zile în halat alb. Și-a chemat pacienții și prietenii - aproximativ 150 - pentru a-și lua rămas bun și pentru a le oferi o recepție de adio în piața din Guastalla.

În cele din urmă, medicul a spart telefonul fix al clinicii în mii de bucăți, lângă pacienții care filmau scena.

„Am făcut-o", a explicat doctorul Gaiani pentru Il Resto del Carlino, „pentru că în ultimii ani, serviciul de gardă devenise un coșmar, care îmi afecta starea generală".

„Ajunsesem să lucrez 16 ore pe zi, dormind foarte puțin noaptea. Dar mai mult decât pandemia și izolarea, răul mai mare a venit după Covid”, a continuat el, „oamenii în general au devenit mai răi, mai nepoliticoși. Multe relații s-au fisurat, urgența sanitară i-a schimbat pe oameni. În rău. Munca noastră nu era niciodată suficientă”.

Gestul său a provocat, dincolo de susținere pentru stresul pe care medicii îl suportă zi de zi, și unele critici. Medicul însă subliniază: „Este greu să lași o profesie de care ești atașat de aproape 40 de ani. Cu atâția pacienți s-a creat o relație nu numai profesională, ci și de prietenie. Acest lucru este demonstrat de numeroșii cetățeni care au venit să mă salute în piață, sub cabinetul medical, la finalul activității mele. Dar vine un moment în care trebuie să te oprești".

În prima sa zi ca pensionar, Gaiani spune că și-a permis o plimbare cu motocicleta în Apenini: „A fost frumos. A fost un vis".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.