Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic pediatru explică marele pericol din școli în cazul infectărilor cu Covid-19: "Ei au personalitate'

Facebook
scoala

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat care este marele pericol la care se expun elevii la școală. El susține că măsurile de bază trebuie respectate cu strictețe. Marea problemă, spune medicul, va fi cu adolescenții, deoarece ei au o personalitate în formare și poate le-ar fi greu să accepte toate regulamentele impuse.

„E posibilă transmiterea prin aerosol. Și când strănută un fumător, de exemplu, se simte. De aceea trebuie să avem mască. De asemenea, trebuie să ne spălăm pe mâni și să păstrăm distanța.

Bineînțeles, clanțele să fie curățate foarte bine cât timp stau la clasă. Știu că imensa marea majoritate a copiilor nu cred în conspirații. Sper să nu apară focare în școală. Acolo unde vor fi cazuri ele vor fi exemple foarte puternice pentru cei din jur.

Principala problema va fi cu adolescenții: ei au personalitate... La cei mici pot să dau o expertiză: să vă uitați la o clasă unde un copil are un ghiozdan frumos. Toți vor să aibă la fel ca el, să fie cool. Trebuie să le explicăm frumos și să facem apel la sentimentele de solidaritate, chiar și când ajung ei acasă.

Recomandarea mea pentru părinți este ca dacă există persoane cu boli grave în familie să aștepte și să fie precauți, să vadă cum evoluează școala: dacă respectă sau nu regulile impuse”, a declarat Mihai Craiu, medic pediatru, la Digi24.

De menționat este faptul că CNE (Consiliul Național al Elevilor) susţine că statul nu este pregătit pentru deschiderea anului şcolar şi că a pasat sarcina de a cumpăra materiale de protecţie sanitară către autorităţile locale. CNE spune că, după declaraţiile de marţi, făcute de ministrul Sănătăţii, şcolile vor avea la dispoziţie doar două zile pentru a pregăti începerea anului şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.