Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medicament destinat inflamaţiei pancreasului OPREŞTE coronavirusul încă de la intrarea în corp - Cum funcţionează şi ce au descoperit cercetătorii

gazeta-romana.ro
pastila medicament

Un medicament japonez aprobat pentru tratamentul inflamației pancreasului poate preveni infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2, arată un studiu realizat de cercetători germani, potrivit 360medical.ro.

Studiul, prezentat săptămâna aceasta în publicația științifică Cell, arată că un grup de cercetători germani de la mai multe organizații (Charité Berlin, Universitatea de Medicină Veterinară Hanovra, Centrul German pentru Primate, BG-Unfallklinik Murnau, LMU Munchen, Institutul Robert Koch și Centrul German pentru Cercetarea Infecțiilor) au pornit cercetările de la modul în care virusul intră în organismul uman.

Studiul a identificat o proteină celulară esențială pentru intrarea SARS-CoV-2 în celulele pulmonare. Mai precis, coronavirusul se poate acroșa doar la receptorii ACE2 (activați mai ales la persoanele cu boli cronice, în timp ce la oamenii sănătoși sunt activați în primul rând receptorii ACE1) și de proteaza TMPRSS2 pentru prinderea receptorilor S (spike) ai virusului la receptorii ACE2 ai celulei.

Citeşte şi: Șeful spitalului central din Wuhan rupe tăcerea: 'Mi s-a cerut să nu spun nimănui, nici măcar soţului meu' .

“Rezultatele noastre arată că SARS-CoV-2 are nevoie de proteaza TMPRSS2, prezentă în organismul uman, pentru a intra în celule. Această protează este o țintă potențială pentru intervențiile terapeutice”, a explicat Stefan Pöhlmann, șeful unității de biologia infecțiilor la Centrul German pentru Primate, citat de sciencedaily.com.

Cercetătorii germani au căutat un medicament care inhibă proteaza TMPRSS2 și aun descoperit că în Japonia există un astfel de medicament aprobat: camostat mesylate, aprobat în tratamentul inflamației pancreasului.

Cercetătorii au testat acest medicament și au observat că poate preveni infecția cu coronavirus.

“Am testat pe o mostră de SARS-CoV-2 izolată de la un pacient și am descoperit că camostat mesylate blochează intrarea virusului în celulele pulmonare”, a afirmat Markus Hoffmann, autorul principal al studiului.

Cercetătorii consideră că medicamentul trebuie testat în studii clinice cât mai repede pentru a testa siguranța și eficiența sa ca tratament pentru infecția cu coronavirus.

În prezent nu există niciun tratament aprobat pentru infecția cu coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.